2017. 08. 15. - 12:03

Így épülünk fel zsírátültetés után

Így épülünk fel zsírátültetés után

A sebészeti beavatkozás után, még ha egynapos műtétről van is szó, szükség van otthoni felépülési időre. Hogyan zajlik ez zsírátültetést követően, s mennyi időt vesz igénybe?

A zsírátültetés is komoly sebészeti műtétnek számít, amelyet követően fontos betartani a felépülés szabályait.

Magáról a beavatkozásról már olvashattunk, az azt követő gyógyulás időszakáról azonban még nem.

Ha azt szeretnénk, hogy a felépülés zökkenőmentes legyen, mindenképp követnünk kell orvosunk utasításait.

Érdemes megkérdezni őt arról, milyen hosszú időbe telik, mire fizikailag ismét a szokott módon leszünk aktívak. A műtét után igen pontos utasításokat kell kapnunk arról, mit és miként végezhetünk a következő időszakban.

Az operációt követően tudnunk kell, milyen tünetekkel szembesülünk majd – amelyek normálisnak tekinthetők ilyenkor. Ha különféle eszközökre volt szükség a műtéthez, mikor kell azokat eltávolítani. Fontos tisztában lenni azzal is, milyen potenciális jelei lehetnek a komplikációknak.

A zsírátültetés után a gyors felépülés sokban függ attól, betartunk-e minden utasítást

A zsírátültetés után a gyors felépülés sokban függ attól, betartunk-e minden utasítást

Hogyan érezzük majd magunkat a zsírátültetést követően?

A plasztikai sebész tanácsokat ad majd azt illetően, miként gondozzuk a területeket, ahonnan a zsírt eltávolították. Változó, hogy ki milyen hamar épül fel a zsír beinjekciózása után, hiszen a felületet több injekcióval töltik fel.

Arcfeltöltésnél például általánosságban elmondható, hogy az első hétben jelentős a duzzanat és zúzódásnak tűnő nyom az arcon. Ezért a páciens ilyenkor nem kívánkozik igazán társaságba.

A második héten a zúzódás javul, a duzzanat még nem.

A legjelentősebb javulást a legtöbb esetben a 7-10. nap között tapasztalják a zsírátültetésen átesettek – de sokan ekkor sem mennek szívesen emberek közé.

Aki nem tud sok időt távolmaradni a munkából, többnyire két hosszú hétvégét kalkuláljon bele a felépülési időszakba, hogy ne érje akkora kellemetlenség.

A harmadik hétre a páciens már közelít a régi önmagához. Az óvatos és ügyes alapozó sokat segíthet a duzzanat és a véraláfutások eltüntetésében.

Amint a duzzanat csökken, értékelhetjük a változásokat – a finom duzzanat azonban hetekig fennállhat.

A cikket folytatjuk.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.