2019. 02. 05. - 12:00

Mellnagyobbítás: hogyan készüljünk a műtétre?

Mellnagyobbítás: hogyan készüljünk a műtétre?

Napjainkban egynapos sebészeti beavatkozás keretében megoldható, hogy valaki formásabb, szebb kebleket kapjon. A mellnagyobbításnak több módja van, de érdemes arra is felkészülni, hogyan zajlik és mire lehet számítani.

Aki manapság formásabbá változtatná a mellét vagy szeretné visszanyerni az emlők korábbi külsejét, az egynapos sebészeti eljárás ideális lehetőség a számára.
 
A beavatkozással a keblek mérete és formája is korrigálható. Az operáció zsírátültetéssel és szilikon gél vagy sóoldat alkalmazásával is elvégezhető.
 
Cikkünk előző részeiben a beavatkozásról, az implantátumok típusáról és arról is szó volt, milyen hegekre lehet számítani.
 
Az orvos utasításait fontos betartani a mellnagyobbító műtét előtt
Az orvos utasításait fontos betartani a mellnagyobbító műtét előtt
 
Hogyan kell azonban felkészülni a mellnagyobbító műtétre?
 
Az operációt végző sebész pontos utasításokat fog adni arra nézve, miként készüljünk a mellnagyobbító beavatkozásra és természetesen a kérdésekre is válaszol. Részletes információkkal kell rendelkeznie a páciens általános egészségügyi állapotáról és szükséges elvégezni egy fizikai vizsgálatot is, hogy fittségünket felmérje a műtéthez.
 
A mellszövetben történő bármilyen változást követni kell, ezért a mellnagyobbító műtét előtt fontos elvégeztetni egy mammográfiás vizsgálatot. Majd egy másikat is a beavatkozás után pár hónappal.
 
Az eljárást megelőzően az alábbi dolgokat fontos megtenni.
 
A dohányzást legalább 6 héttel a kozmetikai műtét előtt abba kell hagyni, hogy elősegítsük a jobb gyógyulást.
 
Kerüljük az aszpirin és bizonyos gyulladáscsökkentő szerek szedését, melyek fokozhatják a vérzést. Függetlenül az operáció fajtájától, a kellő hidratáció nagyon fontos a beavatkozás előtt és után is.
 
Amennyiben a mellnagyobbításhoz zsírbeültetést alkalmaznak, speciális melltartót kell viselni a kebel és a szövetek előkészítésére.
 
A mellnagyobbítást járóbeteg-ellátás keretében végzik, ezért lényeges, hogy előre bebiztosítsuk magunkat: legyen otthon minden, amire szükségünk lehet a műtétet követően és a lakásban mindent könnyen elérhessünk, ami kell. Fontos az is, hogy valaki maradjunk mellettünk legalább az első éjjelre, miután hazavittek bennünket a kórházból.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.