2021. 06. 15. - 11:10

Tippek, hogy egészséges lábakkal vágjunk bele a nyárba

Tippek, hogy egészséges lábakkal vágjunk bele a nyárba

Ki ne vágyna arra, hogy lemehessen a strandra egy meleg nyári napon? A lábaink megjelenése ne akadályozzon minket ebben! Lássuk, mit tehetünk ezért – beleértve a visszér-kezelést.

A nyári napokon bárki szívesen csobbanna egyet, s hűsölne a strandon. Bőven akadnak azonban, akik lábaik megjelenése miatt mégsem választják ezt a kellemes kikapcsolódást.
 
Úgy érzik, nem vehetnek fel egy kényelmes rövidnadrágot vagy fürdőruhát, mert a visszér elcsúfítja lábaikat.
 
Nem árt tudni, hogy a visszér nem csupán esztétikai probléma. Azon túl, hogy gátolja a kellemes, nyári viseletet és a szabad strandolást, számos egyéb egészségügyi gondot is okozhat, hosszútávú kockázatokkal jár. Vagyis, még a nyár elején érdemes megszabadulni tőle – s ebben ma már a modern kezelések is segítenek.
 
A kidudorodó erektől egyéb módszerek is segítenek megválni, vagy megelőzni azok kialakulását.
 
Ha más módszer nem segít, a visszér-kezeléshez orvoshoz kell fordulni
Ha más módszer nem segít, a visszér-kezeléshez orvoshoz kell fordulni
 
1.Sport: a nyárra különösen sokan vágynak feszes, mutatós testre – nemcsak a lábakat tehetjük egészségesebbé és szebbé azzal, hogy heti több alkalommal eddzünk. A napi edzésprogram segít megelőzni a pókvénák és a visszér megjelenését a lábakon.
 
A testmozgás ugyanis a vérkeringés javításának egyik kiváló módja – vagyis, a láb vénáiban nem alakul ki alvadás. Gyulladás sem lesz a vénákban, nem fognak kidomborodni a láb bőre alatt, de az edzéssel a lábizmokat is erősítjük. A mozgás rengeteget tesz azért, hogy a vénában lévő szelepek folyamatosan működjenek és fenntartsák a vér egyirányú keringését.
 
2.Együnk egészségesen: az egészséges ételek fogyasztása szintén kulcsfontosságú a mutatós test eléréséhez. Annak, hogy a bőrön kidudorodnak a vénák, egyik oka az erek elzáródása a nehéz koleszterin molekulák miatt.
 
Kerülni kell a magas koleszterin-tartalmú ételek fogyasztását, ám előnyben részesíteni a gyümölcsökét és a zöldségekét. Segítségükkel megszabadulhatunk az érrendszeri problémáktól.
 
3.Maradjunk hidratáltak: az érrendszeri diszfunkció fő oka, hogy zavar keletkezik a vénák vérkeringésében. Ha szervezetünket kellően hidratáljuk, a problémát megszüntethetjük, hiszen segítünk fenntartani a vérkeringést - megelőzve a vérrögösödést, a gyulladást, a lábfekélyt és az intenzív viszketést.
 
4.Visszér-kezelés: az állapot kezelésére, mint láthatjuk, több természetes mód kínálkozik. Ám ha az állapot romlik, mindenképpen műtéti kezelés javasolt.
 
A műtéti lehetőségek magukban foglalják az endovénás lézert és a rádiófrekvenciás ablációt – melyekről bővebben itt olvashatnak.
 
 
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.