2019. 07. 23. - 11:58

Utókezelés és felépülés kézplasztika után

Utókezelés és felépülés kézplasztika után

A fiatalságról a kezek is árulkodnak. Hiába edzett és fitt a test, ha a kezek ráncosak, a vénák kidagadnak, s emiatt idősebbnek hatnak. A kézplasztika napjainkban javíthat ezen. Mi történik az egynapos sebészeti eljárás után?

A fiatalos külső megőrzéséhez mindenképp szükséges, hogy testünket megfelelően karban tartsuk és egészséges étrendet tartsunk.
 
A kezek ugyanakkor árulkodhatnak arról, mennyi idősek vagyunk valójában. Idővel látványossá váló, kidagadó ráncok és vénák jelennek meg rajtuk, melyen azonban segíthet a kézplasztika.
 
Cikkünk korábbi részeiben a plasztikai beavatkozásról, annak lehetőségeiről, valamint magáról a műtét napjáról esett szó.
 
Az egynapos sebészeti eljárást követően fontos betartani az orvosi utasításokat
Az egynapos sebészeti eljárást követően fontos betartani az orvosi utasításokat
 
De mit kell tudni az utókezelésről és a felépülésről?
 
A sebész természetesen tájékoztatja a pácienst arról, milyen hosszú idő, amíg visszatérhet a munkába. A műtétet követően gondozónkkal együtt részletes információkat kapunk arról, mit kell tenni a beavatkozás után.
 
Például, hogy melyek a normális tünetek, amelyeket tapasztalni fog, milyen jelek utalnak lehetséges komplikációkra, s mit fog a beteg érezni közvetlenül az operáció után.
 
Közvetlenül a beavatkozás után a kezeket duzzadtnak, merevnek, zúzottnak érezzük – és látjuk – majd. Zsírbeültetés esetén a donorhely is fájó és duzzadt lehet. A sebész azt ajánlja majd, hogy tegyünk rá jeges borogatást, tartózkodjunk a naptól és tartsuk tisztán a kezünket.
 
Amikor az altatás hatása elmúlik, érezhetünk fájdalmat. Vegyük fel a kapcsolatot orvosunkkal, ha nem tudjuk, vajon a fájdalom, a duzzanat normális-e, vagy probléma jele.
 
A felépülés időszaka
 
Nagyon fontos, hogy páciensként kövessük az orvos utasításait. Ebbe beletartozik a kompressziós felszerelés viselése, az antibiotikum szedése, s az is, hogy csak a szükséges mértékben mozogjunk, ne erőltessük meg magunkat.
 
A sebész részletes információkat ad arról, melyek a normális tünetek, amelyeket érzékelni fogunk, s melyek jeleznek komplikációt.
 
A felépülés teljes ideje mindenkinél más, ezt érdemes figyelembe venni.
 
A procedúrától függően fokozatosan állhatunk vissza normális tevékenységeinkre, órákon vagy napokon belül.
 
Az első két hétben a véraláfutások, a merevség és a duzzanat fokozatosan eltűnik majd. A kezek jóval fiatalabbnak tűnnek, a vénák és a barna foltok megszűnnek.
 
A 2-8. hét között a bőr rózsaszínebbé válik, a tónusa lassan visszaváltozik természetes színűre, pigmentáció nélkül. Ha felületibb kezelésen estünk át, az eredmények javítása érdekében a sebész javasolhatja a kezelés ismétlését.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.