2022. 08. 29. - 11:12

3D nyomtatás és MI - Ez a fogszabályozás jövője

3D nyomtatás és MI - Ez a fogszabályozás jövője

Ahogy a technológia fejlődik, úgy fejlődik a fogszabályozás is. Az elmúlt években mind a mesterséges intelligencia, mind a 3D nyomtatási technológia terén elképesztő előrelépések történtek, amelyek rendkívül hasznosnak bizonyulnak a diagnózis és a kezelés tervezés javításában, valamint a fogszabályozásban.

A mesterséges intelligencia alapú modelleket például ma már a diagnózistól kezdve a kezelés tervezésén át a klinikai döntéshozatalig, sőt még a prognózis előrejelzéséig mindenre használják.
 
 
Ez lehetővé teszi a fogszabályozók számára, hogy sokkal pontosabb képet kapjanak arról, hogy mi történik a páciens szájában és sokkal nagyobb pontossággal tervezhetik meg a kezeléseket.
 
A fogszabályozásban nyújt segítséget a mesterséges intelligencia
 
A 3D nyomtatási technológia a fogszabályozásban is egyre fontosabbá válik, a kutatók a tanulmánymodellek készítésétől kezdve a tiszta igazítási modellek előállításán át a mini-implantátumok beültetéséhez szükséges sebészeti vezetők gyártásáig mindenre használják.
 
Ezenkívül a 3D nyomtatást nyelvi készülékek, kivehető készülékhuzalok és sínpárok készítésére is bevetették a fogorvosok.
 
 
Mindezek az új technológiák nagy hatással vannak a szájhigiéniai ellátásra és a fogszabályozási gyakorlat egészére. Segítenek javítani a diagnózist, a klinikai döntéshozatalt és még a hibák előrejelzését is.
 
Mint ilyenek, forradalmasítják a szájhigiénés ellátást és a fogszabályozási gyakorlatot.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.