2018. 08. 22. - 10:30

A 8 legrosszabb dolog, amit a fogaddal tehetsz

A 8 legrosszabb dolog, amit a fogaddal tehetsz

A fogakra vigyázni kell! Nemcsak azzal óvhatjuk azonban őket, hogy rendszeresen ápoljuk. Bizonyos ételek, italok, szokások kerülése is sokat segít. Lássuk, mi az első négy dolog, ami igencsak hátrányos a fogainkra nézve.

A fogak épségére nagyon fontos vigyázni. Elég, ha egy vagy két esetben későn reagálunk, s lehet, hogy már nem lehet megmenteni a fogat. Nemcsak azzal védhetjük azonban meg őket, ha megfelelően ápoljuk. Bizonyos rossz szokások, ételek, italok hátrányos helyzetbe hozzák a fogakat.
 
Lássuk a legrosszabbak közül az első négyet.
 
Nem tesszük jól, ha fogaink közt tartogatjuk a jégkockákat
Nem tesszük jól, ha fogaink közt tartogatjuk a jégkockákat
 
1.Jég
 
Bár az italok hűsítése érdekében gyakori, hogy jeget találunk bennük, jobban tesszük, ha nem rágjuk őket vagy kocogtatjuk a fogainkhoz. Az érzés kellemes lehet, de az eredmény nem éppen: a jég károsítja a zománcot idővel, sőt meg is repesztheti a fogakat. Ne kockáztassunk!
 
2.Köhögés elleni cukorkák
 
A köhögés elleni cukorkák kerülése sem árt, ha a fogszuvasodás is mellőzni szeretnénk. Ha ezeket gyakorta szopogatjuk, feleslegesen tesszük ki a fogakat cukor hatásának, valamint savaknak. Ráadásul hosszabb ideig, mint ha elfogyasztanánk egy süteményt.
 
3.Sós kekszek
 
Noha teljesen ártalmatlannak tarthatjuk, sajnos a sós kekszek nagymértékben tartalmaznak feldolgozott keményítőt és genetikailag módosított összetevőket, s ezzel nemcsak fogszuvasodást érhetnek el, hanem gyomorproblémákat is.
 
A citrusfélék sajnos hosszútávon károsítják a fogzománcot
A citrusfélék sajnos hosszútávon károsítják a fogzománcot
 
4.Citrusfélék
 
Talán nem meglepő, de a magas savtartalmú ételek – narancs, citrom, lime, grapefruit – idővel károsíthatják a fogzománcot, s hozzájárulhatnak sebek kialakulásához is. Igyunk sok vizet, miután megettük őket!
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.