2020. 06. 02. - 10:35

Melyek az elhalt fog tünetei?

Melyek az elhalt fog tünetei?

Bár az emberek többsége a besötétedéssel köti össze a fog elhalását, nem mindig ez a helyzet. Milyen tünetei vannak ennek a problémának és hogyan kezelhető, míg fogorvoshoz nem kerülünk?

Az elhalt fog nem csupán azért gond, mert a fogban már nincsenek idegek. Jelenléte a szánkban számos egészségügyi problémához vezethet. Nézd meg az elhalt fog okozta gondokat!
 
Bár sokan a besötétedett színnel hozzák összefüggésbe a fog elhalását, ez nem általános. Nem mindig egyszerű felismerni az elhalt fogat csupán külső megjelenése alapján. 
 
Érdemes azonban odafigyelni a figyelmeztető jelekre. Ezek az alábbiak.
 
1.A parodontális membrán megduzzad az elhalt fog körül
 
2.A bakteriális fertőzés miatt kialakul a kellemetlen szájszag
 
3.Olykor egy pattanásszerű képződmény jelenik meg az íny oldalán, mely fogtályogot jelez. Olvasd el: ha alszik is, súlyosan rongál a fogtályog
 
Az elhalt fog is okozhat fájdalmat - mindenképp kezeltetni kell
Az elhalt fog is okozhat fájdalmat - mindenképp kezeltetni kell
 
Fájdalmas-e a fog elhalása?
 
Néha meglepődnek az emberek, amiért az elhalt fog fájdalmat produkál. Hiszen, ha a fog halott, ésszerűnek tűnik a feltételezés, hogy a fájdalom nem gyakori tünet. A valóságban azonban az elhalt fog miatti fájdalom nem az idegekből ered. Annak a következménye, hogy a parodontális membránra nyomás nehezedik.
 
Az elhalt fog fájdalomkezelése
 
Amennyiben fájdalmat tapasztalunk az elhalt fogból, néhány tippel tudjuk kezelni azt, mielőtt felkeresnénk egy fogorvost.
 
-Vegyünk vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót a fájdalom és gyulladás kezelésére; ibuprofen vagy Advil segíthet. Olvasd el: így enyhítsd a fogtályog-fájdalmat!
 
-Ne fogyasszunk forró italokat, mivel ezek gyakran fokozzák a gyulladást.
 
-Ragaszkodjunk a puha ételekhez. A keményebb élelmiszerek irritálhatják a fájdalmas területet.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.