2022. 08. 15. - 10:39

Mesterséges intelligencia segít a fogászatban

Mesterséges intelligencia segít a fogászatban

A fogászati ipar a mesterséges intelligencia (MI) segítségével gyorsan fejlődik. Különösen a fogászati képalkotó szoftverek segíthetnek az adatok gyors és hatékony értelmezésében, a jövőbeli fogászati betegségek előrejelzésében, a fogszabályozó kezelések tervezésében és a fogszuvasodás felismerésében.

Az egyik ilyen MI szoftver a dentalXrai Pro. Egységes, magas színvonalúvá teszi a fogászatot, időt takarít meg a fogorvosoknak, növeli a diagnózis pontosságát és több erőforrást hagy a betegellátásra.
 
 
A mesterséges intelligencia segíthet a fogorvosoknak a hatékonyabb diagnózisok felállításában, a szájüregi rák felismerésében, a dentalXrai Pro ugyanis bizonyítottan akár 97%-os pontossággal képes a szájüregi rák kimutatására. 
 
Ez a fajta pontosság létfontosságú, amikor az ilyen típusú rák korai stádiumban történő felismeréséről van szó, hiszen halálos lehet, ha nem észlelik korán, ezért a mesterséges intelligencia pontos felismerésének képessége hatalmas előrelépés a fogászati ipar számára.
 
 
Az MI segít a diagnosztizálásban is
 
Az MI alkalmazása megváltoztatja a megelőző ellátás megközelítésének módját. A számítógépes látórendszerek például képesek a fogszuvasodást korai stádiumban - gyakran még azelőtt, hogy az emberi szem számára látható lenne - felismerni. Ez segít a fogorvosoknak a problémák diagnosztizálásában és kezelésében, mielőtt azok súlyosbodnának.
 
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.