2020. 06. 25. - 10:35

Mire van szükség? - A fogszuvasodás négyféle kezelése

Mire van szükség? - A fogszuvasodás négyféle kezelése

A fogszuvasodásnak több fajtája is van, noha az emberek nagy része egyetlen kicsi lyukként képzeli el azt. Mindegyiket másként kell azonban kezelni, jellemzőihez mérten.

Ha az ember foga fáj, annak sok esetben elmérgesedett fogszuvasodás az oka. E fogprobléma azonban nem korlátozódik egyetlen típusra. Többféle van, s ezeket különféle módon is kell orvosolni.
 
Lássuk azonban, milyen módszerek vannak a fogszuvasodás kezelésére, annak súlyosságától függően.
 
1.Tömítőanyagok: a fogászati ​​tömítőanyagok vékony, műanyag bevonatok, melyeket a fogorvos a beteg fogainak rágófelületére fest, s ezek akadályozzák vagy lassítják a fogszuvasodást. A tömítőanyag illeszkedik a fogak bemélyedéseihez, védő pajzsot képezve a fogzománc felett.
 
Tömítőanyag alkalmazása egy páciensnél fogszuvasodás ellen
Tömítőanyag alkalmazása egy páciensnél fogszuvasodás ellen
 
2.Tömések: miután a szuvas részt a fogból eltávolították, a fogorvosok betömik a lyukat, hogy visszaállítsák a fog megfelelő működését. A fogakat porcelánnal, arannyal, ezüsttel, kompozit gyantával vagy amalgámmal lehet kitölteni - amely réz, ezüst, cink és ón higannyal való keveréséből áll.
 
3.Gyökérkezelés: amennyiben a fogszuvasodás gyulladáshoz vagy fertőzéshez vezet a fog belsejében, a fogorvos gyökérkezelést végez. Ezzel megszünteti a baktériumok jelenlétét a gyökércsatornában, megelőzi az újrafertőzést vagy eltávolítja a gyulladt fogbelsőt.
 
4.Korona: a korona egy „sapka” amelyet fog fölé helyeznek. Ezzel állítják helyre a páciens fogának normális méretét, alakját és funkcióját. A koronákat gyakran alkalmazzák arra, hogy eltakarjanak egy jelentős fogkárosodást, melyet trauma, szuvasodás vagy gyökérkezelés okozott.
 
A koronát többféle anyagból készíthetik, beleértve a különféle fémeket, porcelán olvasztott fémet, teljes gyanta, teljes porcelán, teljes kerámia vagy préselt kerámia anyagokat. Konzultáljunk fogorvosunkkal a megfelelő opciókról.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.