2008. 05. 04. - 21:37

Termálfürdő- Nagybánhegyes [Fürdő - Gyógyfürdő - Békés megye - Nagybánhegyes]

Termálfürdő- Nagybánhegyes [Fürdő - Gyógyfürdő - Békés megye - Nagybánhegyes]
[Fürdő - Gyógyfürdő - Békés megye - Nagybánhegyes] Gyógyjavallatok: Idült kopásos (degeneratív) csont és izületi megbetegedések inaktív stádiumai, idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések (pl.: rheumatoid arthritis, köszvény, Bechterew-kór stb.) inaktív stádiumai, baleseti utókezelés, általános szellemi és fizikai kimerültség.


Ellenjavallatok: Gyulladásos és kopásos mozgásszervi megbetegedések aktív stádiumai, rosszindulatú daganatos megbetegedések (fehérvérűség is), lázas állapotok, önellátásra való képtelenség, visszérgyulladás, trombózis, pajzsmirigytúltengés (Basedow-kór), elmebetegségek (pszichotikus állapotok), széklet és vizelet inkontinencia, szív- és keringési elégtelenség, tuberkolózis, terhesség, rögzült (fixált) magas vérnyomás, szívinfarktus utáni állapot (6 hónapig), vérzékenység.

Termálfürdő- Nagybánhegyes Fürdő - Gyógyfürdő - Békés megye - Nagybánhegyes

Nagybánhegyesi Gyógyfürdő
Termálfürdő- Nagybánhegyes Fürdő - Gyógyfürdő - Békés megye - Nagybánhegyes


Medencék száma, jellege: 1 db termál

A fürdő területén büfé, fodrászat, masszázs is működik. Lehetőség van a fürdő mellett lévő kempingben a sátorral és lakókocsival érkező vendégek elhelyezésére is. A kemping belépője korlátlan belépést jelent a fürdőbe is. A fürdő egész évben üzemel.

Cím: 5668 Nagybánhegyes, Erzsébet királyné u. 36.
Telefon: +36/68/426-768


Fürdő története - A fürdőzés kezdete

A fürdőzés története az ókori világba nyúlik vissza.

A fürdőzés kultusza az emberi civilizáció közös kincse. Talán egyetlen olyan jelentős kultúra sem létezett, melyben a víz élvezetének, a fürdőzéssel való megnyugvásnak és gyógyulásnak ne lennének meg a markáns jegyei. A fürdőéletet, a vizet élvezőket az emberi civilizáció hajnala óta jellegzetes, számtalan esetben világszerte ismert épületek, architekturális csodák szolgálták és szolgálják.

A kultúra bizonyos fokára eljutott népeknél már a régi ókori időkben is elterjedt volt a fürdőzés. Nem egy helyen fontos szerepet játszott a vallásos követelményekben is, mint például a régi babiloniaknál, asszíroknál, perzsáknál, indusoknál. A rendszeres és céltudatos fürdőzés - a tulajdonképpeni fürdőkultúra - a görög, majd főleg a római korban alakult ki a keleti rituális tisztálkodásokból. A rómaiak már azt is tudták, hogy a víz egyes betegségeket gyógyít.

Az archaikus vallásokat éltető, testi és lelki tisztulást egyaránt ígérő feltörő forrásokat, a folyamatosságot jelképesen is hordozó folyóvizeket már az ókorban is mítikus tisztelet övezte. A kultikus beavatások közül kiemelkedik az ember lényét harmonizáló, gyógyító fürdőkúra. Ezek empirikus megismerése ösztönözte az életet adó gyógyító víz tudományát s a fürdők építészetét.

Szóljon hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

További Fürdő híreink: furdo.mconet.biz

Fürdő Online webcím és linkajánló: furdolink.mconet.biz

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás


Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.