2011. 02. 26. - 19:27

Milyen nevet adjunk kutyánknak?

Milyen nevet adjunk kutyánknak?
Új jövevény érkezik a családba. Sok egyéb mellett azt is el kell dönteni: milyen nevet adjunk leendő kedvencünknek. Lássuk mire érdemes odafigyelni a névadásnál.
Milyen nevet adjunk kutyánknak?Új jövevény érkezik a családba. Sok egyéb mellett azt is el kell dönteni: milyen nevet adjunk leendő kedvencünknek. Lássuk mire érdemes odafigyelni a névadásnál.

-     Mivel a kutyák két szótagnyi hangsort képesek megjegyezni, célszerű a nevet is ehhez mérten kiválasztani.
-     Lehetőleg ne válasszunk túl hosszú vagy kacifántos nevet. Amennyiben mégis így teszünk, igyekezzünk annak egy rövidített változatát használni.
Milyen nevet adjunk kutyánknak?
-      A szótagismétlésből alkotott neveket könnyebben megjegyzik a kutyák. (pl: Fifi, Dodo, Zizi, Lulu)
-    Névválasztáskor vegyük figyelembe a kutya nemét /fiú kutyának ne adjunk lány nevet, és lány kutyának fiú nevet, hiszen ezzel nevetség tárgya lesz/, illetve a mérete (pl. Picur), fajtája, kinézete (pl. Foltos), viselkedése (pl. Huncut) is segíthet a döntésben.
-    A nagytestű kutyákhoz jobban illenek, és jobban megjegyzik a kemény mássalhangzót tartalmazó rövid neveket. (pl. Rex, Néró, Lord)
-      Fontos szempont a névadásnál, hogy a kutya meg tudja különböztetni a saját nevét a többi szótól, tehát nagyon gyakran használt kifejezésekre és vezényszavakra ne hasonlítson a neve. Kerüljük az Usgyi, Fogdmeg, Gyereide, stb. neveket.Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.