2022. 08. 19. - 14:40

Tably - MI alapú alkalmazás segíti a cicákat

Tably - MI alapú alkalmazás segíti a cicákat

Mindenki, aki valaha is megosztotta otthonát egy háziállattal, tudja, hogy az állatok összetett lények lehetnek, sokféle érzelemmel. Bár nem mindig vagyunk képesek megérteni, hogy mit éreznek, az új technológiák segítségével egy kicsit közelebb kerülhetünk hozzájuk.

A Tably alkalmazásnak köszönhetően az okostelefonok most már segíthetnek megfejteni a háziállat érzéseit. Ez az alkalmazás egy mesterséges intelligencia (MI) modellt használ arra, hogy az arckifejezésük alapján felmérje a macskák hangulatát.
 
 
A szoftverről kiderült, hogy pontosan azonosítja a macskák fájdalmát, mivel gyakran nagyon finom jeleket mutatnak, amelyeket az emberek figyelmen kívül hagyhatnak.
 
 
A macskák elbújnak, ha valamilyen bajuk van - Az MI alapú alkalmazás ebben is segít
 
A program elindítása óta több százezer macskaképet értékelt ki és több mint 90%-os pontosságot ért el a fájdalom azonosításában. A program az értékelésekhez objektumfelismerést,  objektum-kivonatolást, képalkalmasság-felismerést, képkategorizálást és eredményelemzést használ.
 
 
Az állati érzelmek megértése összetett kérdés, de ez a technológia segít egy lépést tenni a helyes irányba. Azzal, hogy képesek vagyunk felismerni, ha háziállatainknak fájdalmai vannak, jobban gondoskodhatunk róluk és biztosíthatjuk, hogy kényelmesen éljenek és boldogok legyenek.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.