2022. 05. 30. - 08:15

„A játéknak vége” - Karnyújításnyira az emberi szintű mesterséges intelligencia?

„A játéknak vége” - Karnyújításnyira az emberi szintű mesterséges intelligencia?

Közel áll az emberi szint megvalósításához a mesterséges intelligenica - a Google DeepMind AI részlege bemutatott egy, számos összetett feladat végrehajtására képes MI-t.

Nagyon úgy tűnik, minden eddiginél közelebb került az emberi szintű intelligencia visszaadásához a mesterséges intelligencia.
 
„A játéknak vége” – jelentette be dr. Nando Freitas a Google DeepMind AI divíziójától, hangsúlyozva, hogy több évtizedes kutatás fejeződik be, amely a mesterséges általános intelligencia (AGI) megvalósítására irányult.
 
A jelenlegi MI-rendszer ugyanis már számos összetett feladatot képes elvégezni.
 
Freitas a Twitteren szólt hozzá a Next Web egyik cikkéhez, melyben arról volt szó, vajon eljut-e az emberiség valaha oda, hogy egy emberhez rendkívül hasonlóan gondolkodó gépet – tehát mesterséges intelligenciát – készítsen. Olvasd el: Mesterséges intelligencia és társ - Az ember fejlesztheti a robot személyiségét
 
Minden eddiginél közelebb kerültünk az emberi szintű mesterséges intelligenciához?
Minden eddiginél közelebb kerültünk az emberi szintű mesterséges intelligenciához?
 
A kutató „vége a játéknak” bejelentését követően leírta, hogy mostanra a dolog már csak a méretezésről szól. Hogyan lehet az MI rendszer nagyobb, biztonságosabb és hatékonyabb, miként lehet gyorsabbá tenni a mintavételezést, az intelligens memória-alkalmazást, több módot, innovatív adatokat létrehozni on és offline. Olvasd el: Programozni is tud a mesterséges intelligencia
 
A véleménycikk éppenséggel a DeepMind Gato rendszerének kifejlesztése kapcsán látott napvilágot – ezt védte meg Nando de Freitas. Mint mondta, ez az eddigi leginkább összetett program, mely képes reagálni több száz feladatra és megtanulni azokat.
 
Mint Freitas megjegyezte, ennél is okosabb lesz az általános mesterséges intelligencia.
 
Az általános félelem kapcsán pedig, amit a mesterséges intelligencia jelenthet, a DeepMind azt is kiemeli, hogy az efféle fejlesztések potenciális veszélyeit a biztonság minden fölé helyezésével igyekszik ellensúlyozni.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.