2023. 04. 24. - 10:50

100 Gbps vezeték nélküli adatátvitel - Komoly lépést tett Kína a 6G terén

100 Gbps vezeték nélküli adatátvitel - Komoly lépést tett Kína a 6G terén

Fontos mérföldkövet ért el a keleti ország a 6G kommunikációs technológiában: a 100 Gbps vezeték nélküli adatátvitel jelentős előrelépés.

Komoly mérföldkőről számolt be a 6G kommunikációs technológia terén Kína a közelmúltban.
 
Noha a világ nagy része még nem alkalmazta széles körben az 5G-t, a kutatók jelentős előrelépést tesznek a 6G területén - a mobilkommunikációs technológiai tanulmányok rohamosan fejlődnek.
 
A legújabb áttörés Kínából származik, amely már ismert a rekordot döntő technológiai beruházásairól.
 
Egy, No. 25 nevű intézmény a közelmúltban jelentett be fontos mérföldkövet a 6G kommunikációs technológia terén: 100 Gbps-os vezeték nélküli átvitelt értek el, mely szinte az üvegszálas csatlakozással egyenrangú élményt nyújt. Olvasd el: Komoly eredmény egy kínai laborban
 
100 Gbps vezeték nélküli adatátvitel - Komoly lépést tett Kína a 6G terén
100 Gbps vezeték nélküli adatátvitel - Komoly lépést tett Kína a 6G terén
 
A kutatócsoport tehát végrehajtotta az első, valós idejű vezeték nélküli adatátvitelt terahertzes frekvencia szinten. Ez az áttörés megnyithatja az utat a gyorsabb és hatékonyabb 6G hálózatok felé a jövőben.
 
A gyorsabb kommunikációs sebesség iránti igény növekedésével magasabb frekvenciasávokra van szükség.
 
A Terahertz-kommunikáció élvonalbeli technológia, mely képes biztosítani a nagyobb sebességű átvitelhez szükséges sávszélességet, így a 6G hálózatok alapvető összetevőjévé válik. Olvasd el: Korai 6G-mobilalkalmazásokat vezet be 2025-ig Kína
 
A hagyományos üvegszálas hálózatok olyan kihívásokkal néznek szembe, mint a magas költségek, a hosszú telepítési idő és a rugalmasság hiánya. A vezeték nélküli technológia a jövőben várhatóan egyre dominánsabb lesz, s 2023-ra a globális bázisállomások több mint 62 százaléka használja majd.
 
A No. 25 Intézet terahertzes kommunikáció terén elért eredménye a fejlett antennák és többféle nyalábmód használata - a sávszélesség maximalizálása érdekében.
 
Ez a munka a spektrumhasználat megduplázódásához vezetett 2021 óta. Olvasd el: Kína lépéselőnyben - véget ért a 6G-tesztelés
 
Az áttörésnek különféle alkalmazásai lehetnek, beleértve a rövid hatótávolságú szélessávú, illetve az űrkutató járművek közötti, nagy sebességű adatátvitelt.
 
Az eredmény nagymértékben hozzájárulhat a mélyűrkutatáshoz és új űrhajók fejlesztéséhez is.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.