2023. 01. 30. - 10:50

5G és 6G csomópont-bővítést készít elő az űrkutatási ügynökség

5G és 6G csomópont-bővítést készít elő az űrkutatási ügynökség

Elindított egy projektet az Európai Űrügynökség (ESA), hogy az 5G-alkalmazások és 6G fejlesztések támogatásával foglalkozó angliai központját bővítse.

5G és 6G csomópont-bővítést készít elő az űrkutatási ügynökség - az Európai Űrügynökség (ESA) elindított egy projektet Egyesült Királyság-beli központjának bővítésére, amely az 5G-alkalmazások és a 6G fejlesztések támogatásával foglalkozik.
 
Nemzetközi szervezete emellett az iparral való további együttműködést tűzte ki célul.
 
Nyilatkozatában az ESA kiemelte: szerződést írtak alá a CGI speciális informatikai rendszerszolgáltatóval, hogy új létesítményeket szállítson kibővített központjukhoz, s hozzátette: az Egyesült Királyság Űrügynöksége is támogatja őket. Olvasd el: Űr-kompatibilis 5G kísérleti projektben vesz részt az ESA
 
5G és 6G csomópont-bővítést készít elő az űrkutatási ügynökség
5G és 6G csomópont-bővítést készít elő az űrkutatási ügynökség
 
A 2022-ben megnyitott oldal arra ad lehetőséget - harmadik felek számára -, hogy kísérletezzenek a műholdakról biztosított kapcsolódási szolgáltatásokkal, beleértve azt is, miként integrálható ez a technológia a mobilszolgáltatók kínálatába.
 
A projektben részt vevő iparági szereplők között van az Eutelsat és a OneWeb műholdas kommunikációs társaság, valamint az Egyesült Királyságbeli Vodafone. Olvasd el: A NASA-nál már működik a távorvoslás és a hologram-technológia
 
A bővítés célja, hogy növelje a csomópont dedikált hálózatainak fizikai lábnyomát és segítse a továbbfejlesztett műholdas szolgáltatások fejlesztését; ide tartozik az edge computing - a felhőalapú adattárolás új trendje, mely az online adatok feldolgozását javítja -, a többhálózati és többpályás hangszerelés, illetve a csatlakozási rendszerek egyszerű használata.
 
Tovább haladva a projekt mögött álló csapat a felhasznált építészet környezeti hatáselemzését is elvégezné.
 
„Az együttműködés kulcsfontosságú a távközlési innováció szempontjából, ez a projekt megszilárdítja a központ pozícióját az új partnerségek létrehozásának fókuszpontjaként, Európában és globálisan – mondta el Antonio Franchi, az ESA 5G-6G programjának vezetője.
 
A Vodafone brit üzleti igazgatója, Nick Gliddon hozzátette: a földi 5G-hálózatok és az űrben lévő műholdas hálózatok közötti interoperabilitás lehetővé teszi az üzemeltető számára, hogy „izgalmas új csatlakozási lehetőségeket nyisson meg az egész világon”.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.