2022. 11. 02. - 10:45

6G rendszer kutatás-fejlesztési központ indult a Northeastern Egyetemen

6G rendszer kutatás-fejlesztési központ indult a Northeastern Egyetemen

Open6G kutatási központot indított az amerikai Northeastern Egyetem intézete, amely a hatodik generációs mobilhálózatok fejlesztésére összpontosít, a Védelmi Minisztérium támogatásával.

Elindította Open6G kutatási központját az Egyesült Államokbeli Bostonban levő Northeastern Egyetem intézete. A centrum a hatodik generációs mobilhálózatok fejlesztésére koncentrál és az amerikai Védelmi Minisztérium támogatását élvezi.
 
A szövetségi, ipari és egyetemi együttműködési létesítmény az 5G-n túli rendszerek kutatását és fejlesztését kívánja ösztönözni az Innovate Beyond 5G programon keresztül - amelyet a Kutatási és Mérnöki Minisztérium Védelmi Minisztériumának hivatala kapott, az egyetem vezeték nélküli dolgok internetével foglalkozó intézete (Institute for the Wireless Internet of Things – WioT). Olvasd el: Új központot támogat a 6G fejlesztéséhez a Pentagon
 
Elindította Open6G kutatási központját a Northeastern Egyetem intézete
Elindította Open6G kutatási központját a Northeastern Egyetem intézete
 
Az Open6G várhatóan a nyílt, programozható és bontott 6G alkalmazások kutatás-fejlesztési, demonstrációs és kereskedelmi központja lesz. A tanulmányok kiterjednek majd az mmWave és terahertz rendszerekre, a Web 3.0-ra, a jövő spektrum-hozzáférésére és kiaknázására, a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulásra, valamint a kiterjesztett és virtuális valóságra.
 
A központ székhelyét az egyetem Massachusetts állambeli Burlingtonban található innovációs campusában alakítják ki – így más technológiai létesítmények közelében foglal majd helyet. Ilyen például a Colosseum, mely a virtualizált vezeték nélküli rendszerek legnagyobb emulátora a világon. Olvasd el: Megháromszorozza a 6G adatátviteli távolsági rekordot az LG
 
A WIoT néhány iparági partnere a kezdeményezésben a Raytheon Technologies, a Mitre, az NVIDIA, a Dell Technologies, az AT&T, a Dell Technologies és a Red Hat.
 
„Az Open6G Center felgyorsítja az 5G-n túli protokollverem alapvető összetevőit, amelyek a Védelmi Minisztériumot és a kereskedelmi vezeték nélküli követelményeket és alkalmazásokat egyaránt szolgálják" - mondta Sumit Roy, az OUSD (R&E) Innovate Beyond 5G programigazgatója.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.