2022. 09. 21. - 11:20

Megháromszorozza a 6G adatátviteli távolságrekordot az LG

Megháromszorozza a 6G adatátviteli távolságrekordot az LG

Új mérföldkő a 6G terén: az LG Electronics és a Fraunhofer Heinrich Hertz Intézet mérnökei megháromszorozták a 6G-n keresztüli adatátviteli távolságrekordot.

Sokaknak tűnhet úgy, hogy bár az 5G még csak most érkezett, már a 6G is a láthatáron van. Ebben kétségtelenül van igazság, s egyre nagyobb előrelépések történnek az új mobilkommunikációs hálózat terén.
 
Az LG Electronics és a Fraunhofer Heinrich Hertz Institute (HHI) intézet mérnökei a napokban megháromszorozták a 6G-n keresztüli adatátviteli távolságrekordot, ami új mérföldkövet jelent a gyakorlatban a városi lefedettség terén.
 
Míg az 5G és a korábbi technológiák 100 GHz alatti frekvenciákat használnak, a 6G a jelenleg használaton kívüli terahertzes (THz) spektrumban bővül majd.  
 
Ez olyan előnyökkel jár, mint például az adatátviteli sebesség - amely akár 50-szer gyorsabb, mint az 5G-nél – valamint a késleltetés, amely mindössze 10 százaléka az 5G-nek.
 
Most, a technológia bevezetése felé tartó úton az LG és a HHI kutatói új távolságrekordot döntöttek a 6G-n keresztüli adatátvitel terén. Olvasd el: Sikeres 6G adatátvitelt mutatott be az LG is
 
Megháromszorozza a 6G adatátviteli távolságrekordot az LG
Megháromszorozza a 6G adatátviteli távolságrekordot az LG
 
A kutatócsoport 155 és 175 GHz közötti frekvenciákon 320 méteren továbbított jelet a szabadban. Ez több mint háromszorosa a korábbi rekordnak, amelyet a csapat 1 éve állított fel. Olvasd el: Megdöntötte az LG a 6G átviteli távolság-rekordot
 
Mindez különösen lenyűgöző, tekintve, hogy a 6G egyik fő hátránya a rövid hatótáv. Ennek ellensúlyozására a tudósok mindkét végén erősítőt használtak a jel fokozására. Az adóerősítőt 20 decibel-milliwatt (dBm) teljesítményre növelték, az előző teszt 15 dBm-hez képest. A vevőegységben új erősítő is volt, amely csökkentette a zajt, így tisztább jelvételt biztosított.
 
Az előrelépések lehetővé tették a kutatók számára, hogy az átviteli távolságot új rekordra, 320 méterre tolják.
 
Ez azt jelenti, hogy elértek egy technikai mérföldkövet – a városi területeken a 6G bázisállomásokat körülbelül 250 m-re helyeznék el egymástól, így ez egy kulcsfontosságú lépés a való világban történő bevezetéshez.
 
„Legújabb demonstrációnk sikere egy lépéssel közelebb vitt minket ahhoz, hogy megvalósítsuk a 6G-s 1 terbit (TB) másodpercenkénti sebességet, beltéri és kültéri városi területeken egyaránt” – mondta el dr. Kim Byoung-hoon, az LG Electronics műszaki igazgatója és ügyvezető alelnöke.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.