2021. 04. 23. - 11:30

A GPT-3 legjobb felhasználási módjai – 1.rész

A GPT-3 legjobb felhasználási módjai – 1.rész

Mélytanulási technológiák alkalmazásával készít meghökkentően ember alkotta szövegekre hasonlító írásokat a GPT-3 nevű, autoregresszív nyelvi modell. Kérdés azonban, milyen felhasználási területei vannak ennek az igencsak ígéretes találmánynak.

A GPT-3 jelentése generatív, előre kiképzett transzformátor – ezt a nevet kapta az az autoregresszív nyelvi modell, melynek segítségével olyan szövegeket lehet készíteni, mintha azokat valóban ember írta volna. Olvasd el: Mi a GPT-3 és miért olyan jó?
 
A találmányt természetesen számos módon fel lehet használni - nagy segítséget nyújthat minden területen, beleértve a szoftverfejlesztést, az oktatást, sőt, a versírást és egy nagyobb mennyiségű szöveg megértését is.
 
Lássuk, milyen alkalmazási területei vannak, melyek a GPT-3 legjobb felhasználási módjai. Olvasd el: GPT-3 mozgatja az applikációk új generációját
 
1.Kódkészítő: a GPT-3 nem csak kódot generálhat, meg is értheti az általunk írt kódot.
 
2.Dizájner: ez az új nyelvi modellel gyönyörű websablonok létrehozása oldható meg. Mutatós, egyszerű alkalmazások megalkotására képes.
 
programozas_1
 
3.Alkalmas JSX Layout készítésére: ez volt az egyik első példa a GPT-3 használatára. JSX layout elrendezést, vagyis kinézet- és látványtervet lehet előállítani vele, csupán azzal, hogy angol nyelven definiáljuk számára az elvárásunkat. A layout nyomdai és webes grafikában használatos, az a kép, amelyet a grafikus készít el és később finomítja.
 
4.Regex generátor: a GPT-3 képes Regex, vagyis az Analytics által támogatott szabályos, reguláris kifejezések generálására (rugalmasabb definíciók létrehozásához), különböző felhasználási esetekre. A kívánt regexet egyszerű angol nyelven adhatjuk meg, majd felkínálhatunk számára egy megfelelő karakterláncot. Ezt követően másodpercek alatt létrehozza a Regexet.
 
5.Weboldal másolás: a GPT-3 tud klónozni webhelyet, a weboldal URL-jének megadásával.
 
6.Objektumhasználati esetek generálása: a GPT-3 nyelvi modell megmondja, mit lehet csinálni egy bevitt objektummal.
 
7.Autoplotter: a GPT-3 diagramokat és ábrákat készíthet egyszerű angol nyelv alapján. Például SVG diagramokat használ a részletgrafikonok előállításához.
 
8.Teljeskörű értékelés: a nyelvi modell számos érdekes módon alkalmazza a szöveggenerálást. Képes például analógiák keresésére, naiv leírásokból származó festmények azonosítására, cikkek generálására és könyvek ajánlására is. Mindehhez nem igényel képzést vagy nagymértékű adatfeltöltést.
 
9.Kvíz létrehozás: kiváló segítség a GPT-3 a tanároknak és a diákoknak. Kvízeket, kérdőíveket alkot bármilyen témában a gyakorláshoz, sőt meg is magyarázza a helyes válaszokat.
 
10.Tanulás – mindenkitől: ez a nyelvi modell segít abban, hogy bármit, bárkitől megtanulhassunk – lehet az robotika Elon Musktól, fizika Newtontól, relativitáselmélet Einsteintől vagy irodalom Shakespeare-től. Csupán azt kell hozzá megadnunk a kérdésben, milyen részletre, területre vagyunk kíváncsiak a munkásságukból.
 
A cikket folytatjuk.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.