2022. 09. 24. - 08:00

A Macbook ihlette, mesterséges intelligencia tervezte az Apple-autót

A Macbook ihlette, mesterséges intelligencia tervezte az Apple-autót

Meghökkentő: a mesterséges intelligencia egy „Macbook ihlette minimalista sportkocsi” leírás alapján állította elő az Apple-autó koncepciót.

Megdöbbentő dolgokra képes ma már a tervezés terén a mesterséges intelligencia. John Mauriello ipari tervező a DALL E 2 mesterséges intelligencia (MI) rendszerrel állította elő az Apple-autó koncepcióját.
 
A DALL E 2 mesterséges intelligencia valósághű képeket és művészetet hoz létre egy leírásból. Mauriello beírta, hogy egy MacBook és Magic Mouse ihlette, alumínium és üveg, minimalista sportautó dizájnt szeretne.
 
Azt is utasításba adta az MI-nek, hogy az Apple korábbi vezető tervezője, Jony Ive megközelítése alapján alakítsa ki a dizájnt. Olvasd el: Teljesen mesterséges intelligencia-vezérelt lenne az Apple-autó
 
A Macbook ihlette, mesterséges intelligencia tervezte az Apple-autót
A Macbook ihlette, mesterséges intelligencia tervezte az Apple-autót
 
A mesterséges intelligencia rendszer úgy igyekezett képeket készíteni az Apple-autóhoz, hogy először a fő kulcsszavakat vette fel – MacBook, Magic Mouse, Jony Ive és alumínium –, majd kiadta a minimális dizájnnal rendelkező sportautó koncepciót Mauriello rövid leírása alapján.
 
Az ipari tervező megjegyzi, hogy a rendszer hasonló eredményeket produkál az Apple-autó esetében is, így az általa létrehozott minden egyes termék egyedi dizájn érzetét kelti.
 
A fehér, ablaktalan megoldástól az alumíniumborítású sportjárműig, úgy tűnik, a rendszernek sikerült létrehoznia Mauriello megálmodott látványvilágát. Olvasd el: Képpé alakít bármely szöveget a Google legújabb mesterséges intelligencia-rendszere
 
Bár belső képek nem készültek az Apple-autóhoz, a mesterséges intelligencia - különböző iparágakban is jellemző - gyors fejlődése mellett nem lehetetlen, hogy hamarosan ezek is megjelennek.
 
A DALL E 2 mesterséges intelligencia rendszere képes eredeti, valósághű látványt és művészetet generálni szöveges leírásból.
 
A felhasználó kulcsszavakat ír be a rendszerébe, a mesterséges intelligencia pedig elveket, tulajdonságokat és stílusokat kever a kívánt képekhez.
 
Az OpenAI, a DALL E 2-őt megalkotó vállalata állítása szerint technológiájuk képes darabokat hozzáadni és eltávolítani, miközben figyelembe veszi az árnyékokat, a tükröződéseket és a textúrákat is az eredmények javítása érdekében.
 
A rendszer megtanulta a képek és a leírásukra használt nyelv közötti kapcsolatot egy „diffúzió” néven ismert folyamaton keresztül, amely véletlenszerű pontok mintázatával kezdődik, majd ezt a mintát lassan képpé alakítja, amikor észleli a kép meghatározott jellemzőit.
 
A vállalat folyamatosan dolgozik a mesterséges intelligencia rendszer által generált képek javításán. Már most is úgy vélik, hogy egyre valósághűbb megoldásokkal áll elő.
 
 
Fotó: Instagram/mauriellodesign
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.