2021. 04. 24. - 08:00

A technológia a főszereplő az Amazon fodrászszalonjában

A technológia a főszereplő az Amazon fodrászszalonjában

Tevékenységei alapján sok mindent kinézhettünk már az óriásvállalatból, de egy fodrászüzlet nyitását aligha! Márpedig az Amazon ezt tette, főszerepben a technológiával.

Az Amazon név hallatán valószínűleg senkinek sem a fodrászat jut eszébe. Az internetes kereskedelmi cég tevékenységi köréhez cseppet sem illeszkedő ötlet most mégis megvalósult – előbb élelmiszerboltot nyitott, majd egy fodrászüzletet hozott létre a brit fővárosban. Olvasd el: Arccal lehet fizetni az Amazon boltjában
 
Az Amazon Salon a divatos Spitalfields kerületben nyitotta meg kapuit, pár percre az éttermeiről és boltjairól híres londoni Citytől. Hajszín-próba az Amazon szalonban
 
Két szinten működik, s elsősorban a vállalat dolgozóit szolgálja ki, olyan közel van a központjukhoz. De természetesen bárkit kiszolgálnak, aki időpontot kér – személyesen vagy telefonon, online. Olvasd el: Mesterséges intelligencia szolgál ki egy tokiói kisboltban
 
A cég új ötlete a hírek szerint igen népszerű, s nem titok: azért nyitották a fodrász szalont, hogy abban új technológiákat is kipróbáljanak.
 
 
Ilyen a kiterjesztett valóság alkalmazása például, amely lehetővé teszi, hogy a vendég előre „kipróbálhassa”, hogyan mutatna rajta egy másik hajszín.
 
Az Amazon kijelzőket helyezett el az üzletben, amelyen a bármelyik felhasznált termék adatai megtekinthetők, de akár meg is lehet őket rendelni ott helyben.
 
Mindegyikhez tartozik QR-kód, mely segítségével az Amazon oldalain megkereshetők.
 
A vendégeknek táblagépeket biztosítanak, ha várakozás közben olvasgatnának.
 
A fodrászüzlet egyébként egyedi, egyelőre nem lesz másik - ami alátámasztja, hogy kísérleti jelleggel hozták létre a technológiák tesztelése végett.
 
Érdeklődők mindenesetre vannak rá, hiszen a CNBC információi szerint minden időpontra akad jelentkező.
 
Az üzlet a hét minden napján nyitva van és sokan beférnek, de természetesen be kell tartani a helyiségben a járványügyi szabályokat.
 
 
Fotó: Instagram/amazonsalonuk
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.