2021. 03. 14. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Már terjednek az okos bevásárlókocsik is

Mesterséges intelligencia - Már terjednek az okos bevásárlókocsik is

Nemcsak intelligens boltok terjeszkednek a világon – megjelent az okos bevásárlókocsi is. Az amerikai Kroger üzletei 2021 elején kezdték élesben alkalmazni a szkennerrel és mérleggel ellátott pakoló-alkalmatosságokat.

Egyre terjed a mesterséges intelligencia-alapú bevásárlás. A koronavírus-járvány miatt előállt helyzetben egyre fontosabb az érintkezés nélküliség, amely lehetőséget adott az új technológiai vívmányok bevetésére. Olvasd el: A cégek több mint fele automatizálna a koronavírus hatására
 
A telefon-applikációval használható okos boltok mellett – melyek az Egyesült Államokban és immár Angliában is terjednek – megjelent az intelligens bevásárlókocsi is. A KroGo nevű kocsi csúcstechnológiával működik – a Kroger élelmiszerlánc és a New York-i Caper startup közös munkája.
 
Mesterséges intelligencia - Okos bevásárlókocsik az amerikai Kroger üzletekben
Mesterséges intelligencia - Okos bevásárlókocsik az amerikai Kroger üzletekben
 
A fejlesztésnek köszönhetően az amerikai Kroger üzletekben már vásárlás közben van lehetőség az áru beszkennelésére és lemérésére, sőt egyéb árukat is javasol az okos képernyő, ami a választotthoz szükséges lehet, például egy tésztatípushoz szószt ajánl. Olvasd el: Mesterséges intelligencia szolgál ki egy tokiói kisboltban
 
Az intelligens bevásárló-kocsikat egyelőre tesztelik, s azok a vásárlók, akik ezeket kipróbálják, kedvezményt is kapnak az üzletlánc saját márkás termékei árából.
 
Amennyiben sikeresen zárul a próbaidőszak, a Kroger jelenlegi 2750 boltjában bevezetik a technológiát.
 
A megoldástól azt remélik, felgyorsítja az emberek bevásárlókörútját, s a költségeket is csökkenti, tekintve, hogy nincs szükség olyan sok munkatársra.
 
A járvány-helyzetben kimondottan előnyös, hogy a vásárlóknak nem kell kapcsolatba kerülniük bolti eladókkal.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.