2021. 11. 22. - 09:40

Arcizmokon át azonosíthatja a hazugságot a mesterséges intelligencia

Arcizmokon át azonosíthatja a hazugságot a mesterséges intelligencia

Mesterséges intelligencia-technológiát fejlesztettek ki hazugság észlelésére az arcizmok mozgásán keresztül az izraeli kutatók.

Az arcizmok mozgását felhasználva tárja fel a hazugságot a mesterséges intelligencia, melyet izraeli kutatók fejlesztettek ki – közölte a Tel-Avivi Egyetem (TAU).
 
A kutatók állítják: az új technológia olyan kamerák és szoftverek kidolgozásához vezethet, amelyek számos, való életbeli helyzetben képesek észlelni a megtévesztést.
 
Segítségével a szakemberek igen nagy, 73 százalékos pontossággal észlelték a hazugságokat, amelyeket a kísérlet résztvevői mondtak. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Hazugságvizsgáló a magyar határon
 
A mesterséges intelligencia segít azonosítani a hazugságokat az arcizmok vagy szemöldökfelvonás alapján
A mesterséges intelligencia segít azonosítani a hazugságokat az arcizmok vagy szemöldökfelvonás alapján
 
A Brain and Behavior szakfolyóiratban megjelent tanulmány során a kutatók két különböző hazudós csoportot azonosítottak: azokat, akiknek arcizmaik aktivizálódnak, amikor hazudnak és azokat, akiknek a szemöldökük teszi ezt.
 
A tanulmányhoz az adott alapot, hogy az egyetem innovatív, puha felületekre nyomtatott matricákat fejlesztett ki, amelyek az izmok és idegek aktivitását figyelő és mérő elektródákat tartalmaznak. Olvasd el: Bűnöző lesz valakiből? Elárulja a mesterséges intelligencia
 
A jövőben az elektródák feleslegessé válhatnak, mivel a videoszoftver képes azonosítani a hazugságokat az arcizmok tényleges mozgása alapján.
 
Mindez hasznos lehet bankokban, repülőtereken, rendőri kihallgatásokon és online állásinterjúkon a hazugságok felderítésében, képzett, nagyfelbontású kamerák segítségével – hívták fel a figyelmet a Tel-Avivi Egyetem kutatói.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.