2022. 11. 11. - 09:45

Csak egy szó és tölti a sört a mesterséges intelligencia-fal Vietnámban

Csak egy szó és tölti a sört a mesterséges intelligencia-fal Vietnámban

Ingyen sört töltöget egy mesterséges intelligencia alapú fal a vietnámi Saigonban. De csak akkor, ha pontosan mondják a kulcsszót!

Első látásra egyszerű hirdetőtáblának tűnik a mesterséges intelligencia működtette fal Saigon egyik terén. A Carlsberg sörmárka azonban érdekes látványosságot csinált belőle, fennállásának 175. évfordulója alkalmából. Elég, ha az arra járó helyesen ki tudja mondani a Carlsberg nevet, a fal máris tölt neki egy ingyen sört.
 
Erre kevesen képesek, hiszen Vietnámban egészen máshogy ejtenék ki a dán márka nevét. Ezért döntött úgy a Carlsberg, hogy poént csinál a dologból, s ezzel mutatkozik be újra az országban. A kampányt a Happiness Saigon kreatív ügynökség vezette. Olvasd el: Sörrecepteket tökéletesít a mesterséges intelligencia
 
 
Az interaktív óriásplakátot közterületen állították fel, s a dán márka lokalizált fonetikus írásmódja látható rajta. Ha valaki jól ejti ki a sör nevét, a hangvezérelt csap kiadja a sört. 
 
A Happiness Saigon csapata egy személyre szabott mesterséges intelligencia-rendszeren keresztül tette lehetővé az interakciót, több száz ember hangbevitele alapján, ahogyan kiejtik, hogy „Car-z-berg”. Ezekből az inputokkal képezi magát az MI a lehető legpontosabb kiejtések felismerésére. Olvasd el: Sört szolgál fel a Heineken mesterséges intelligencia-robotja
 
A mesterséges intelligencia-óriásplakát egyébként nemcsak a hangvezérelt csapot irányítja. A kampány weboldalát is ez vezérli, amelyre bárki ellátogathat és kipróbálhatja a kihívást - ingyenes hideg sört nyerhet, ha Vietnámban tartózkodik.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.