2021. 10. 25. - 09:00

Durván csökkenti a gyomirtószer-használatot a mesterséges intelligencia-technológia

Durván csökkenti a gyomirtószer-használatot a mesterséges intelligencia-technológia

A mesterséges intelligencia precíziós permetezési technológiája 78 százalékkal mérsékeli a gyomirtó szerek alkalmazását.

Lényeges különbség: a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása nagymértékben csökkenti a gyomirtó szerek használatának szükségességét.
 
Az izraeli Greeneye Technology cég a közelmúltban dobta piacra MI-kompatibilis precíziós permetezési technológiáját. A vállalat szerint technológiájuk bizonyítottan 78 százalékkal mérsékeli a gyomirtó szerek alkalmazását és több mint 50 százalékkal csökkenti az ezzel kapcsolatos költségeket is.
 
A titok olyan mesterséges intelligencia-technológia, amely 95,7 százalékos pontossággal képes észlelni és permetezni a gyomnövényeket, akkor is, ha színük, megjelenésük hasonló. Olvasd el: Kertekbe kerülhet a díjnyertes permetező robot
 
Jóval hatékonyabb a mesterséges intelligencia-technológia a permetezésnél
Jóval hatékonyabb a mesterséges intelligencia-technológia a permetezésnél
 
A rendszert úgy tervezték, hogy az zökkenőmentesen integrálható legyen bármilyen márkájú vagy méretű kereskedelmi permetezőgépbe. Így nincs szükség rá, hogy új gépek megvásárlásába fektessenek be a gazdák.
 
A technológia ezenkívül biztosítja, hogy a precíziós permetezés ugyanolyan sebességgel történjen, mint a szórásos permetezés. Ez 20 km/óra. Vagyis, a termelékenység a gazdák számára nem csökken.
 
A Greeneye új megoldása a hardver és a mély gépi tanulás kombinációját használja, hogy intelligens, valós idejű gyomkezelési döntéseket tegyen lehetővé egy adott területen. Olvasd el: Precíz gombaölő alkalmazás mesterséges intelligencia által
 
A kamerákat közvetlenül a permetezőgépekre szerelték. Másodpercenként 40 képkockával rögzítik a felvételeket, lehetővé téve a gyomok gyors észlelését és osztályozását a fajok szintjéig. 
 
A Greeneye saját adatállományát és algoritmusait alkalmazva a rendszer azonnal kiszámítja a szükséges gyomirtószer mennyiségét, s azt közvetlenül a gyomokra permetezi. A szer a közeli növényeket így nem érinti.
 
A módszer komoly előnye a kettős permetezési funkció is. Ez megoldja, hogy a gazdák a gyomirtó szert precízen a gyomokra, a maradékot pedig sugárban használják.
 
 
„A gazdák jelenleg keverik a maradék és nem maradék gyomirtó szereket, s ugyanabból a fúvókából permetezik a növényeket, vagyis a szükségesnél jóval több nem maradék szert használnak. A kettős permetezési rendszer leküzdi ezt a kihívást, lehetővé téve a gazdálkodóknak, hogy csak a szükséges gyomirtót permetezzék a növényekre” – fogalmaz a vállalat.
 
Egy biztos, a módszer lényeges megtakarítást jelent a mesterséges intelligencia által.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.