2021. 07. 01. - 09:25

Előrejelző technológia segít az extrém időjárás kezelésében

Előrejelző technológia segít az extrém időjárás kezelésében

A gazdálkodóknak óriási segítség, ha tudhatják előre, milyen időjárási körülményekre számíthatnak. A kanadai kormány a mezőgazdasági szektorral együttműködve fejlesztette ki az új technológiai eszközt.

Előrejelző eszközt fejlesztenek, amely segít a farmereknek az extrém időjárási körülmények kezelésében.
 
A kanadai kormány a mezőgazdasági szektorral dolgozik a problémán: a cél olyan eszközökkel felszerelni a termelőket, amelyek segítségükre lehetnek, hogy a szélsőséges időjárási eseményekhez kapcsolódó kockázatokat proaktívan kezelhessék és enyhíthessék.
 
Az aszálytól kezdve és a szárazságon át az (elmúlt években tapasztalt) áradásokig, az extrém időjárási események továbbra is komoly kihívásokat jelentenek a gazdálkodók számára a kanadai Manitobában. Olvasd el: Mesterséges intelligencia segít a növény-növekedés intelligens és hatékony irányításában
 
Technológiai eszköz segítene Kanadában a gazdálkodóknak az extrém időjárás kezelésében
Technológiai eszköz segítene Kanadában a gazdálkodóknak az extrém időjárás kezelésében
 
Ezért a kormány úgy határozott, együttműködik a mezőgazdasági szektorral egy hatékony megoldás érdekében.
 
A vezetés több mint 1,1 millió dolláros beruházással támogatja a Manitobai Takarmány- és Gyepszövetséget (MFGA). Az összeget arra használják fel, hogy kifejlesszék az új technológiai eszközt, amely segíthet a farmereknek és más érintetteknek jobban megérteni és kezelni az extrém időjárási eseményeket az Assiniboine folyó medencéjében.
 
Ezzel az alappal a szövetség létrehoz egy webalapú eszközt, amely hétnapos, előretekintő előrejelzéseket nyújt a talajnedvességről, a talajvízről és a felszíni víz áramlásáról.
 
A termelők a valós idejű információt felhasználhatják jobb kockázatkezelési stratégiák bevetésére, s tájékoztatást is adhatnak döntéseikről a szélsőséges időjárási körülmények között. Olvasd el: A növény szintjén méri a víz stressz-terhelést a jövő technológiája
 
Az új interaktív eszköz azt is megmutatja, miként befolyásolhatják a talaj- és tájgazdálkodási stratégiák a nedvesség- és vízviszonyokat hétnapos időközönként, így ösztönözve a hasznos gazdálkodási gyakorlatok alkalmazását.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.