2021. 02. 10. - 09:45

Mesterséges intelligencia – A tejtermelés optimalizálását segíti az új technológia

Mesterséges intelligencia – A tejtermelés optimalizálását segíti az új technológia

Egy agrotechnikai vállalat mesterséges intelligencia alkalmazásával igyekszik optimalizálni a nagy tejüzemek termelését és az állatok jólétét.

Tovább optimalizálhatja tejtermelését és fokozhatja a gazdaságban tartott tehenek jó közérzetét az Alus Behavior nevű technológia, mellyel a Cainthus agrotechnikai cég rukkolt elő a közelmúltban.
 
2021 elején a Cainthus első termékeként az Alus Nutrition jelent meg, olyan egyedi technológiát kínálva, amely intelligens kamerarendszerrel a nap 24 órájában figyelemmel kíséri az adagolást. Olvasd el: Három robot feladatát végzi egyszerre a mezőgazdasági gép
 
Második termékük az Alus Behavior: segítségével megfigyelhető az állatok viselkedése, hogy minden rendelkezésükre áll-e – a kényelmet is beleértve -, hiszen mindez kulcsfontosságú szerepet játszik a gazdaság jövedelmezőségének és fenntarthatóságának további növelésében.
 
A mesterséges intelligencia a nap 24 órájában figyeli a teheneket
A mesterséges intelligencia a nap 24 órájában figyeli a teheneket
 
A nagyüzemi tejtermelés esetében gyakori, hogy munkaerőhiánnyal küzdenek, gondjaik lehetnek a gazdaság jövedelmezőségével és a takarmánykezeléssel, az állatok egészségének megőrzése és a magas jóléti szint fenntartása mellett.
 
A Cainthus – mint számítógépes látással és mesterséges intelligenciával foglalkozó cég – az elmúlt 3 évben egy észak-amerikai mezőgazdasági tanácsadói csoporttal működött együtt, hogy kifejlessze az új technológiát, mely segít kezelni a fenti kihívásokat a mezőgazdaság és az állatok tekintetében is.
 
Az Alus Behavior (azaz viselkedés) a teheneket és tevékenységeiket követi nyomon a hét minden napján: mikor fekszenek, esznek, isznak, s biztosítja, hogy a dolgok rendben tartásával az állatok maximális tejtermelést nyújthassanak.
 
Ha a tehenek nyugodtak és normális viselkedést mutatnak, ez közvetlenül növeli egészségüket és jó közérzetüket – mely jobb tejtermelést eredményez és természetesen a gazdaság jövedelmezőségét is fokozza. Olvasd el: Mesterséges intelligencia alkalmazás segíti a locsolást és a gazdálkodást
 
A nagy hozamot produkáló állatok megfelelő pihenése például kulcsfontosságú a tejtermelés maximalizálása szempontjából – ez pedig minimum 12 órás naponta.
 
A fekvési idő megfigyelésének képessége tehát rendkívül fontos a termelékenység javításához és a tehenekkel kapcsolatos lehetséges problémák azonosításához.
 
Az Alus technológia intelligens kamerarendszerre támaszkodik, mely ​a nap 24 órájában, a hét minden napján, vagyis az esztendő 365 napján figyel. A Cainthus mesterséges intelligenciája gondoskodik róla, hogy a kamerák vizuális bemeneteit automatikusan, valós idejű betekintéssé alakítsa a takarmánykezelésről és az állatok viselkedéséről.
 
E betekintéseket naponta megjelenítik a gazdaságban elérhető bármely eszközön - legyen az telefon, táblagép vagy számítógép -, egy könnyen használható felületen keresztül. Ha valaki mélyebben szeretne belemerülni az adatokba és a kezelési műveletekbe, az információk részletes elemzése is elérhető számára, ugyanilyen könnyen.
 
A technológiai fejlesztés egyre fontosabbá válik a mezőgazdaságban – különösen a tejüzemekben, ahol a hatékonyság a túlélés szempontjából gyakorlatilag a minden - hiszen nettó bevételeink egyre alacsonyabbak”- mondta el Steve Maddox Jr., a Cainthus egyik mezőgazdasági tanácsadója.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.