2021. 10. 02. - 08:00

Fitbottól a szomszédolóig - Mesterséges intelligencia-újdonságok otthonra

Fitbottól a szomszédolóig - Mesterséges intelligencia-újdonságok otthonra

Csúcstechnológiás alkalmazások mutatkoztak be a 2021-es 10 iF díjátadón: mesterséges intelligencia, robotok és okos otthoni gépek kápráztatták el a jelenlevőket, melyek a jövőben könnyedén segíthetik mindennapjainkat.

Számos új technológiai érdekességet mutattak be az iF Design Award nyertesei és legkiemelkedőbb nevezettjei.
 
A robotika és a mesterséges intelligencia bőségesen képviselteti magát ezekben az – immár lakásunkban is használható - eszközökben: az otthoni technológiák könnyebben beszerezhetők, módosíthatók és működtethetők. A hordozható, mozgást segítő övszerű robottól a konyhai készletekig szinte bármit megtalálunk itt. Lássuk a választékot!  
 
Az iF Design Díj arany elismerését 2021-ben az InChef nevű fejlesztés nyerte. A pekingi Ruying Tech Limited találmánya mélyreható számítógépes tanulást alkalmaz, mellyel a gépezet igen precíz azonosítással válogatja az összetevőket és a konyhai eszközöket. Olvasd el ezt is: Tojást sütni is megtanult a robot 
 
Az arany elismerést 2021-ben az InChef nevű fejlesztés nyerte
Az arany elismerést 2021-ben az InChef nevű fejlesztés nyerte
 
A legújabb mesterséges intelligencia-technológiákkal célkövetést és útvonaltervezést használ, mindez egyedülálló fejlődést biztosít az InChef számára. Az okos konyhai program vezérli a mechanikus kart és a tápegységet, hogy automatikusan tökéletesre főzze a kiválasztott ételeket.
 
Ugyancsak nagy sikert aratott a Fitbot, a Samsung Electronics alkotása. A koreai találmány viselhető robotnak tűnik, de több, mint aminek látszik. Az eszköz célja az, hogy kiiktassa a hagyományos testmozgási gyakorlatok hátrányait, ugyanis a megerőltető edzőberendezések és gépek nem alkalmasak az idősek számára. Olvasd el: Vérnyomást ellenőriz és összeköt az orvossal az új technológiai eszköz
 
Beépített szerkezettel szolgáltat támaszt és az ellenállást, mellyel a sérülésveszélyt jelentősen csökkenti. A robotot beltérben és szabadban is lehet használni. A „fit bot” javítja az idős emberek egészségét, segíti őket a mindennapi tevékenységeik során.
 
A Fit bot javítja az idős emberek egészségét
A Fit bot javítja az idős emberek egészségét
 
A Kiwibot Plus elnevezésű kolumbiai fejlesztés a Kiwibot márka következő generációs robotja. Rövidebb távú szállítási szolgáltatásokra szakosodott. Az aranyos, kisméretű robot mesterséges intelligencia technológiával működik, személyes csomagokat szállít a környéken.
 
Távolról felügyelt, hogy a biztonsági szabályokat és a járdák megfelelő használatának előírásait betartsa. Tökéletesen illeszkedik azonban a közösségekbe, kapcsolatot teremt az emberekkel. Ráadásul a robot fenntartható hozzáférési módot kínál, több ezer, modern életmódot folytató felhasználó esetében - biztosítva ezzel a higiéniát, biztonságot és kényelmet.
 
 
A cikket folytatjuk.
 
Fotó: ifworlddesignguide.com
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.