2021. 01. 16. - 08:00

Háztartási és fertőtlenítő robotot is bemutattak a CES 2021-en

Háztartási és fertőtlenítő robotot is bemutattak a CES 2021-en

Idén immár 51. alkalommal rendezték meg Las Vegasban a világ legnagyobb éves technológiai tárlatát, melyről természetesen nem hiányoztak a változatos mesterséges intelligencia-újítások sem.

2021-ben is megrendezésre került a CES (Consumer Electronics Show), azaz a világ legnagyobb technológiai kiállítása Las Vegasban. A tárlaton a mesterséges intelligenciával (MI) működő eszközök és repülő járművek mellett idén a járvánnyal összefüggő robotok sem maradhattak el.
 
Íme néhány a legfontosabb technológiai szereplők találmányai közül - nem egy innováció a legkiemelkedőbbek közé került.
 
Mesterséges intelligencia-meghajtású házi robot a Samsungtól
 
„Jobb Új Normális” címszóval jelentette meg a Samsung mesterséges intelligencia vezérlésű robotját, a Bot Handy-t – a modell robotkarjával azonosítja, megragadja és felveszi a teljesen különféle formájú, alakú, súlyú tárgyakat.
 
A Samsung házi robotja mesterséges intelligencia segítségével végzi dolgát a háztartásban
A Samsung házi robotja mesterséges intelligencia segítségével végzi dolgát a háztartásban
 
Arra tervezték, hogy ellássa a ház körüli feladatokat, segítsen a házimunkában. Így például meg tud teríteni, vizet önt a poharakba, felveszi és rakosgatja az ételeket. Olvasd el: Robotok és drónok végezhetik a házimunkát 2040-ig
 
Tökéletes technológiának tartják a járvány idején, ám a Samsung robotasszisztenseket is bemutatott mellette: a Bot Care-t és a JetBot 90 AI+-t, melyet LiDAR érzékelővel és mesterséges intelligencia-tulajdonságokkal szereltek fel.
 
Az MI-vel továbbfejlesztett tárgyfelismerő technológiával a robotok értékelhetik a távolságot és pontos helykoordinátákat a feladatok hatékony elvégzéséhez.
 
UBtech fertőtlenítő robotok
 
Az UBtech humanoid robotokat gyártó cég mesterséges intelligencia-robotja új verzióját mutatta be a CES 2021-en.
 
A modell egy ADIBOT nevű UV-C fertőtlenítő robot, s magába foglal egy intelligens logisztikai robotrendszert, az AMR-t is. A fertőtlenítő robotok az UBTech mesterséges intelligenciáját UV-C technológiával hasznosítják a megcélzott felületek fertőtlenítésére. Olvasd el: Fertőtlenítő robotokat telepítenek európai kórházakba
 
A rendkívül átfogó MI-platform intenzív ember-robot interaktív élményeket is biztosít. A robotok álló és autonóm modellekként kaphatók - fertőtlenítési képességeik pedig kiemelkedőek: 99,9 százalékos pontossággal dolgoznak.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.