2022. 12. 03. - 08:00

Így ábrázolná a klímaváltozást Van Gogh vagy Monet - Megmutatja a mesterséges intelligencia

Így ábrázolná a klímaváltozást Van Gogh vagy Monet - Megmutatja a mesterséges intelligencia

Meghökkentő: mesterséges intelligencia által generált festmények bemutatják, hogyan illusztrálnák a történelem híres művészei az éghajlati válságot.

Hogyan festette volna meg Van Gogh vagy éppen Monet a klímaváltozást? Erre a kérdésre ad most választ a mesterséges intelligencia: az MI-generálta képek a híres művészek stílusában ábrázolják az éghajlati válságot. Fotó: artsupplies.co.uk
 
A célból a brit Ken Bromley Art Supplies fogott össze a Lacuna 5 csoporttal, hogy a művészet erejével hívja fel a figyelmet a klímaválságra – a generációnkra leselkedő legnagyobb veszélyre.
 
A mesterséges intelligencia által generált képek sorozata elképzeli, hogy ha ma élnének, miként vetnék vászonra a történelem ikonikus alkotói a környezetünket fenyegető legégetőbb problémákat – az erdőirtástól a műanyagszennyezésen át a gyári gazdálkodásig.
 
A képeken Van Gogh, Yayoi Kusama vagy éppen Claude Monet stílusa elevenedik meg. Olvasd el: Megmutatja a mesterséges intelligencia, hogyan készítette művét egy festő 
 
A mesterséges intelligencia-technológia teljesen egyedi aktivista művészeti alkotásokat hozott létre - beleértve a svéd tinédzser környezetvédő, Greta Thunberg portréját is, amelyet jellegzetes pop art stílusban, Andy Warhol-módra készített el.
 
Fotó: artsupplies.co.ukA Ken Bromley Art Supplies és a Lacuna 5 tartalommarketing ügynökség nemcsak felhívja a figyelmet az éghajlati vészhelyzetre, inspirálja is a nagyközönséget a bolygó védelmére. Olvasd el: Mutatós festményeket készít egy mesterséges intelligencia-robot
 
Salvador Dali szürrealista álom-stílusú képén például az erdőirtás miatt elpusztított, kimerülő táj látható, egy másik kompozíció Frida Kahlo önarcképét ábrázolja: a művészt műanyaghulladék-tenger veszi körül. 
 
Claude Monet impresszionista ecsetvonásaival mérgező erőművet illusztráltak, amely nagy füstfelhőt bocsát ki egy idilli természeti tájon – mindezt a lilák és a kékek derűs pasztell árnyalataival ábrázolták a mesterséges intelligencia használatával.
 
 
Fotó: artsupplies.co.uk
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.