2022. 06. 29. - 09:00

Íme a jövő? Robotflotta-kezelést mutatott be két nagyágyú privát 5G-vel

Íme a jövő? Robotflotta-kezelést mutatott be két nagyágyú privát 5G-vel

Valós idejű robotflotta-kezelést mutatott be privát 5G vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a Nokia és a Mobile Industrial Robots.

A privát 5G vezeték nélküli hálózat erejét mutatta be az autonóm mobil robotokat gyártó Mobile Industrial Robots (MiR), a Nokiával közösen - ezaz iparágak digitális átalakulása során az egyik elsőszámú követelmény.
 
A közös demonstráció során azt szemléltették, miként tudják a gyártók és a raktárüzemeltetők az 5G-t használni feladatok átalakítására, beleértve az ipari robotok valós idejű flottakezelését.
 
A németországi Stuttgartban megrendezett eseményen a MiR a Nokia Digital Automation Cloud (DAC) végpontok közötti, ipari, magánjellegű vezeték nélküli megoldását alkalmazta a standján.
 
A MiR autonóm mobil robotjai (AMR) a saját SIM-kártyákkal felszerelt Nokia Industrial dongle-ek (ipari hardverzárak) segítségével csatlakoztak az 5G privát vezeték nélküli hálózathoz. Olvasd el: 6G fejlesztés - A fizikai és virtuális technológiák egyesítése felé haladunk
 
Robotflotta-kezelést mutatott be két nagyágyú privát 5G-vel
Robotflotta-kezelést mutatott be két nagyágyú privát 5G-vel
 
A nagy teljesítményű, rendkívül alacsony késleltetési idő és a magán 5G vezeték nélküli biztonság lehetővé teszi a munkautasítások valós időben történő kézbesítését és végrehajtását - miközben minden adat biztonságosan a hálózaton belül marad.
 
A nagy megbízhatóság és lefedettség biztosítja, hogy az autonóm mobil robotok mindig csatlakoztatva legyenek, amikor nagy területeken, például raktárakon haladnak át.
 
„Autonóm mobil robotjaink egy sor munkafolyamattal foglalkoznak, amelyek megoldják az időigényes feladatok automatizálását a gyártási, raktári és elosztóközpontok számára. A Nokiával együttműködve bemutathatjuk az 5G előnyeit a valós idejű flottakezelés érdekében” – mondta el Søren Nielsen, a MiR elnöke.
 
„A Nokia DAC lehetővé teszi az iparágak számára, hogy privát 4.9G/LTE és 5G vezeték nélküli hálózatokat telepítsenek működésük digitális átalakítása céljából” – jegyezte meg Jochen Apel, a Nokia Enterprise digitális iparágakért felelős alelnöke.
 
Hozzátette: az 5G által engedélyezett nagy teljesítmény biztosítja a lefedettség megszakítását, így a valós idejű utasítások autonóm mobil robotokkal a nagy gyártási szinteken és raktárakban kézbesíthetők és végrehajthatók.
 
A Nokia DAC end-to-end (végpont és végpont közötti) platform átfogó, ipari szintű privát 4G/LTE és 5G vezeték nélküli hálózati megoldást kínál a vállalkozások számára, amely peremszámítást, rádiós hozzáférési pontokat és felhasználói berendezéseket foglal magába. Olvasd el: Közel a 6G élesben? Három nagyágyú kötött egyezséget
 
A privát edge (perem) felhőképességek biztosítják, hogy a vállalatok zökkenőmentesen dolgozhassanak fel hatalmas mennyiségű videót és adatot a valós idejű elemzés és a folyamatok állandó fejlesztése érdekében.
 
A Nokia DAC hatékony webalapú felügyeleti portált kínál az eszközkezelés egyszerűsítésére. A Nokia DAC katalógusából az alkalmazások széles skálája érhető el egy kattintásra.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.