2022. 05. 03. - 09:00

Indulhat az önvezető taxi - A Baidu kapta az első engedélyt Kínában

Indulhat az önvezető taxi - A Baidu kapta az első engedélyt Kínában

A keleti országban a Baidu kapta meg az első vezető nélküli engedélyt, hogy önjáró autóik közlekedhessenek a közutakon.

Megkaphatta első vezető nélküli engedélyét a Baidu Apollo Go Kínában, mellyel felhatalmazták a vállalatot arra,  hogy önjáró autó-szolgáltatást nyújtson Peking utcáin.
 
A hatósági jóváhagyás jelentős mérföldkövet jelent a kínai autonóm fuvarozási ágazatban, mely egyben a szabályozási nyitottságot is jelzi - az ország további lépéseket tenne a teljesen vezető nélküli mobilitás jövője felé.
 
Az engedélyeket a Pekingi High-Level Automated Driving Demonstration Area (BJHAD) központ adta ki, tíz önvezető jármű részére – vagyis, a kocsikban senki nem ül a volánnál, s így kínálnak fuvart az utasoknak a városban egy kijelölt, 60 négyzetkilométeres területen. Olvasd el: Utakra kerül Kínában az önjáró robotaxi
 
Indulhat az önvezető taxi - A Baidu kapta az első engedélyt Kínában
Indulhat az önvezető taxi - A Baidu kapta az első engedélyt Kínában
 
Az engedéllyel rendelkező autók egy meglevő flottához csatlakoznak majd, amelyet az Apollo Go - a Baidu autonóm utazásszervező szolgáltatása - biztosít Kína fővárosában.
 
Az Apollo Go mobilalkalmazással 2022. április 28-tól utazhatnak az önjáró kocsikkal a felhasználók, napközben 10 és 16 óra között.
 
Jelenleg Kínában a Baidu rendelkezik a legnagyobb autonóm járműflottával. A vezető nélküli autók szolgáltatásainak bővítése során arra törekedett, hogy megfeleljen az összetett pekingi közlekedési környezet egyedi műszaki kihívásainak.
 
A vállalat a későbbiekben további 30 ilyen járművel szeretné a járműparkját bővíteni – célja kényelmesebb vezető nélküli szolgáltatásokat nyújtani a lakosságnak. Olvasd el: Top 5 dolog, amiért jók a robot taxik
 
Az új engedély Peking együttműködésen alapuló és a biztonságot szolgáló megközelítését képviseli az autonóm járműszabályozás terén, amely a személyzettel rendelkező önjáró vezetési szakasztól a vezető nélküli fázisig tart.
 
A Baidu sikere a szabályozási engedély megszerzése terén annak tudható be, hogy a mesterséges intelligencia terén erős alapokkal rendelkezik, s az önvezető tesztvezetési futásteljesítménye is kimagasló.
 
A vállalat bizonyítottan több mint 27 millió kilométernyi közúti tesztet folytatott le, melynek során az elmúlt 9 évben egyetlen közlekedési balesete sem volt, beleértve a vezető nélküli tesztautók teljesítményét Kínában és Kalifornia számos városában.
 
A Baidu 2021 novemberétől díjat számít fel az Apollo Go autonóm szolgáltatásokért, melyeket kereskedelmi engedélyek alapján kínálnak az embereknek -  bár kezdetben biztonsági kezelőkre van szükség a vezetőülésben.
 
 
Az Apollo Go 2020-as indulása óta Kínában 9 helyen nyújt szolgáltatást, beleértve az összes nagyvárost - Peking, Sanghaj, Sencsen és Kanton -, valamint Chongqing, Changsha, Cangzhou, Yangquan és Wuzhen városát.
 
Az Apollo Go-ra 2021 negyedik negyedévében 213 ezer rendelés érkezett - a hívások alapján ezen a téren a Baidu globális vezetővé vált.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.