2022. 11. 07. - 11:05

Itt az új spektrumérzékelő technika a 6G-központú IoT-kommunikációhoz

Itt az új spektrumérzékelő technika a 6G-központú IoT-kommunikációhoz

Megvan az új spektrumérzékelő technika, amely hozzájárul a 6G-központú IoT-kommunikációhoz. Három kutatóközpont egyesítette tudását.

Új spektrumérzékelő technika készült a a 6G-központú IoT (azaz Tárgyak Internete) kommunikációhoz.
 
A két legfontosabb potenciális technológia a nem ortogonális többszörös hozzáférés (NOMA) és a spektrumérzékelés, ezeket lehet alkalmazni a spektrumkihasználás növelésére a 6G-ben, tekintettel a tárgyak internete (IoT) óriási spektrumigényére.
 
Ugyanakkor, a spektrumkihasználás és a rendszer átviteli teljesítményének biztosítása, amellett, hogy a két technológia egyidejű integrálása zajlik, jelentős problémákat vet fel a jövőbeli IoT-forgatókönyvek összetettsége miatt.
 
A 6G-orientált, intelligens IoT-kommunikáció innovatív spektrumérzékelő technikáját három kutatócsoport javasolta: a kanadai Windsori Egyetemé, a Kínai Tudományos Akadémia Shanghai-i Fejlett Kutatási Intézeté (Shanghai Advanced Research Institute - SARI) és a finn VTT Műszaki Kutatóközpont. Olvasd el: Új spektrumérzékelő technika készül a 6G-orientált intelligens IoT-kommunikációhoz
 
Itt az új spektrumérzékelő technika a 6G-központú IoT-kommunikációhoz
Itt az új spektrumérzékelő technika a 6G-központú IoT-kommunikációhoz
 
A csapat olyan életképes technikát tűzött ki célul, ami alapvetően segíti az észlelési interferenciát és az intelligens azonosítást a széles körben elterjedt egyszerre létezés és az IoT-felhasználók neve között az elkövetkező 6G-forgatókönyvekben.
 
A kutatók az eredményeket az IEEE Internet of Things Journal legutóbbi számában közölték.
 
Többrétegű spektrumérzékelő módszert hoztak létre, amely a NOMA-helyzetekben a jellemzők észlelésén alapul több felhasználó esetén, a hangsúlyt pedig a rendszerek közötti ortogonális/nem ortogonális alias együttlétezési forgatókönyvekre helyezték. Olvasd el: Forradalmasíthatják az életünket az intelligens metafelületek
 
A küszöbkifejezéseket a leírt ésszerű adó-vevő topológiákra és eljárásokra származtatták a különböző eseteknél.
 
A kutatók egy lefelé irányuló és két felfelé irányuló kapcsolati módot hoztak létre, hogy meghatározzák a kapcsolatot a felhasználók prioritása, teljesítménye és átviteli formái között a közelgő 6G bonyolult forgatókönyveinek fényében.
 
Ezután személyre szabták az észlelési valószínűség optimalizálási módszert az egyes módok és jelenetek egyedi tulajdonságai alapján, lehetővé téve a javasolt technológiának, hogy jelentősen növelje az ortogonális/nem ortogonális hibrid IoT-rendszerek észlelési valószínűségét, majd emelje a rendszer átviteli sebességét.
 
A kísérleti eredmények bizonyítják a javasolt spektrumérzékelő módszer életképességét, amely kiváló detektálási és átviteli képességeket is mutat.
 
A kutatók erőfeszítése továbbfejleszti a 6G-központú intelligens IoT-kommunikáció jelészlelés és felismerés elméletét, amely technikai támogatást és fejlesztési lehetőségeket is kínál a globális 6G stratégia előmozdításához.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.