2021. 11. 16. - 09:45

Kelendő az intelligens permetezési technológia

Kelendő az intelligens permetezési technológia

Egyre népszerűbb az okos technikák alkalmazása a mezőgazdaságban: most a permetezőgépeket és intelligens permetezési technológiát gyártó cég részvényeit átvéve fokozza hatékonyságát az egyik vezető vállalat.

Megvásárolta a mesterséges intelligenciát és okos technológiákat használó Kubota vállalat a spanyol Pulverizadores Fede permetezőgépeket és intelligens permetezési technológiát gyártó cég részvényeinek 100 százalékát.
 
A Pulverizadores Fede főként Spanyolországban és Portugáliában működik, permetezőgépeit elsősorban speciális termények piacán alkalmazzák a kártevők és betegségek elleni védekezésre.
 
A Kubota úgy véli, a cég erősségei a szabadalmaztatott csúcstechnológiák, melyeket már a gyakorlatban is használnak, azaz sok gazda profitál belőlük. Olvasd el: Durván csökkenti a gyomirtó-használatot a mesterséges intelligencia
 
Cél a szabadalmaztatott csúcstechnológiák használata
Cél a szabadalmaztatott csúcstechnológiák használata
 
A technológiák magukba foglalnak egy intelligens és csatlakoztatott permetezőgépet, amely valós időben szabályozza a használt vegyszer mennyiségét és a légáramlást, miközben egy érzékelő segítségével pontosan méri a permetezendő fák magasságát; tartalmaz egy olyan rendszert is, amely térképen kezeli az információkat, például a permetezni kívánt területet és a vegyszerek mennyiségét.
 
A speciális termények piacán nem olyan fejlett a gépesítés és a precízió, mint a gabona- és egyéb termények gazdálkodása terén – közölte a Kubota.
 
Emiatt különösen magasak az elvárások az intelligens mezőgazdasági technológiák kártevőirtási műveletekben történő felhasználásával szemben. A szigorodó környezetvédelmi előírások csökkentik a vegyszerhasználatot. Olvasd el: Kertekbe kerülhet a díjnyertes gyümölcspermetező robot
 
Azzal, hogy a Kubota csoport leányvállalatként magához vette a Pulverizadores Fede-et, bővítheti a speciális termények piacára szánt eszközkínálatát.
 
Célja, hogy erősítse a traktorok és a munkagépek közötti kompatibilitást és hatékony permetezéssel járuljon hozzá a környezeti hatások mérsékeléséhez és az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez, amely kevesebb vegyszert és vizet használ.
 
Európában a speciális termények piaca virágzó üzleti terület - a társaság a speciális növények megmunkálására alkalmas, keskeny traktorokat forgalmazó traktor-üzletágának fontos piacának tekinti azt – jelentette ki a Kubota.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.