2022. 01. 18. - 11:20

6G innovációkat, műholdak támogatta hálózatokat fejleszt Kína

6G innovációkat, műholdak támogatta hálózatokat fejleszt Kína

Növeli a 6G innovációk támogatását és előmozdítja a nemzetközi szabványosítást a 2021–2025 közötti időszakra szóló, digitális gazdaságfejlesztési terv keretében – ígérte Kína.

Komoly előrelépést tervez a keleti ország: Kína azt ígérte, növeli a 6G innovációk támogatását és előmozdítja a nemzetközi szabványosítást a 2021–2025 közötti időszakra vonatkozó, digitális gazdaságfejlesztési terv keretében.
 
Ezt 2022. január 12-én tették közzé - hangsúlyozva azon törekvésüket, hogy a kihívások és akadályok ellenére megőrizzék előnyüket az ultragyors 6G-fejlesztés területén.
 
A kínai kabinet terve szerint 2025-re a digitális gazdaság alapágazatainak hozzáadott értéke a GDP 10 százalékát teszi majd ki, s új szintre lép az iparág digitális átalakulása.
 
A 10 százalék elérése Kína jelenlegi digitális fejlődési sebességét tekintve gyakorlati cél, melynek elérése nem jelenthet nehézséget az országnak – bizakodott Xiang Ligang független technológiai elemző, aki a Global Times-nak beszélt a tervről. Olvasd el: Komoly eredmény egy kínai laborban
 
Növeli a 6G innovációk támogatását és előmozdítja a nemzetközi szabványosítást Kína
Növeli a 6G innovációk támogatását és előmozdítja a nemzetközi szabványosítást Kína
 
Kína digitális gazdasága jelentős előrelépést ért el az utóbbi időben. A különböző digitális technológiák egyre nagyobb szerepet játszanak abban, hogy a gazdaság kiláballjon a koronavírus világjárványból.
 
2020-ban Kínának volt a világon a második legnagyobb gazdasága, 5,4 billió dollárral – első helyen az Egyesült Államok áll 13,6 billió dolláros digitális gazdaságával – tudatta a Kínai Információs és Kommunikációs Technológiai Akadémia által 2021 augusztusában nyilvánosságra hozott dokumentum.
 
A hozzáadott érték nagyrészének a hagyományos iparágak digitális iparágakká való átalakításából kell származnia - fejlett technológiák, például új energiát használó járművek és intelligens kikötők segítségével” - mondta Xiang.
 
A tervek szerint Kína előretekintően tervezi meg a 6G hálózati technológiai tartalékokat - növeli a 6G technológiai kutatás és fejlesztés támogatását, valamint aktívan részt vesz a 6G nemzetközi szabványosításának előmozdításában.
 
Az ország aktívan és folyamatosan dolgozik az űrinformációs infrastruktúra fejlesztésén és korszerűsítésén, felgyorsítva a műholdas kommunikációs hálózatok kiépítését, előremozdítva a műhold-meghajtású internet kialakítását. Olvasd el: Műhold-konstellációt épít Kína a 6G fejlesztés támogatására
 
„A világ valószínűleg 2028 körül állapodik majd meg a 6G szabványokról. 2020 és 2025 között Kína minden bizonnyal a 6G szabványok javaslására, valamint a releváns technológiák kutatására összpontosít - vélekedett Xiang. - Az ország egyetlen szakaszban sem marad majd le a 6G fejlesztés terén, legyen szó a műszaki kutatásról vagy az infrastruktúra-építésről.”
 
Kína a 6G innovációk terén a szabadalmi kérelmek egyik fő beadója – derül ki a Kínai Internet Hálózati Információs Központ által nemrég kiadott jelentésből.
 
A 6G technológia előretörése bonyolult műholdhálózat létrehozását vonja maga után, s Kína hamarosan további, alacsony Föld körüli pályára állított műholdakat indíthat útnak, hogy előkészítse 6G stratégiáját – mondta el Xiang Ligang.
 
Megfigyelők eközben arra figyelmeztetnek, hogy a 6G fejlesztése számos kihívással néz szembe; politikai szempontból nehéz lesz egységes nemzetközi 6G szabványokat kialakítani, tekintettel az amerikai kormány megosztó szerepére.
 
Kínai kormánytisztviselők és iparági szakértők szerint a keleti ország igyekszik majd szabványokat megfogalmazni az ultragyors 6G számára, elősegítve az innovációt, valamint a nyitottságot és a mindenki számára előnyös partnerséget.
 
A terv egyébként arra is kitér, hogy a 6G-fejlesztés mellett Kína felgyorsítaná egy nemzeti integrált nagy adatközponti rendszer kiépítését, amely a számítási teljesítményt, az algoritmusokat, az adatokat és az alkalmazási erőforrásokat országszerte koordinálja.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.