2021. 12. 08. - 09:30

Mesterséges intelligencia - A koronavírus-szabályok megszegését figyeli egy új robot

Mesterséges intelligencia - A koronavírus-szabályok megszegését figyeli egy új robot

Egy új mesterséges intelligencia-gépezet képes észlelni, ha az emberek figyelmen kívül hagyják a társadalmi távolságtartásra vonatkozó iránymutatásokat.

Elkészült a robot, mely figyelni tudja az előírt koronavírus-szabályok megszegését.
 
Az eszközt, mely képes észlelni, ha az emberek nem tartják be a társadalmi távolságtartásra vonatkozó iránymutatásokat, egy egyetemi hallgató, Adarsh ​​Jagan Sathyamoorthy hozta létre.
 
A Marylandi Egyetem diákja olyan kiborgot alkotott meg, mely az emberek között utazik és arra ösztökéli őket, hogy ne tömörüljenek, hagyjanak nagyobb távolságot egymás között. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Robotkutya járőrözik a szingapúri parkokban
 
Az új robot észleli, ha az emberek nem tartják be a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat
Az új robot észleli, ha az emberek nem tartják be a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat
 
„Korábbi kutatások kimutatták, hogy a legalább 2 méteres távolságtartás csökkentheti a koronavírus-fertőzés terjedését. A technológiai alapú módszerek – így például a WiFi-t és a Bluetooth-t alkalmazó stratégiák – ígéretesnek tűnnek abban, hogy segítsenek észlelni és a társadalmi távolságtartás megszegését és figyelmeztetni az embereket” – mondta el Adarsh Jagan Sathyamoorthy. Olvasd el: MI ellenőrzi az emberek közötti távolságtartást az Amazonnál
 
Hozzátette: számos ilyen megközelítés azonban megköveteli az egyének részvételét, vagy a meglévő infrastruktúra jelenlétét. Így a robotok potenciális eszközként jelenhetnek meg a tömegek társadalmi távolságtartásának kezelésében.
 
„A robot egy új rendszert használ, ennek segítségével sorolja különböző csoportokba azokat az embereket, akik megsértették a társadalmi távolságtartás szabályait. Rangsorolja őket aszerint, hogy egy helyben állnak vagy mozognak, majd hozzájuk siet – magyarázta az egyetemi hallgató.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.