2022. 03. 29. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Akár személyiség is letölthető lesz a Tesla Botba?

Mesterséges intelligencia - Akár személyiség is letölthető lesz a Tesla Botba?

Az emberek a jövőben letölthetik emlékeiket az Optimus nevű Tesla Botra, amely hétköznapi feladatokat végez majd, például bevásárol.

Eljön a nap, amikor az emberek akár emlékeiket is letölthetik a Tesla vadonatújn robotjába – ezt maga Elon Musk, a cég multimilliárdos alapítója közölte. Az Optimus nevű Tesla bot egyébként olyan mindennapos feladatokat végez majd el, mint például a bevásárlás.
 
A technológiai zseni azonban ennél is tovább megy: véleménye szerint az emberek a robot segítségével „eljuthatnak a halhatatlansághoz”, mivel a robot lehetővé teszi, hogy nemcsak az emlékeket, hanem akár személyiséget is letöltsenek rá.
 
A Tesla Botot – mellyel 2021 augusztusában rukkolt elő a cég – Elon Musk szerint már a következő évben gyártani kezdhetik. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Humanoid robottal állnak elő a Tesla
 
Mesterséges intelligencia - A Tesla Bot előállt, 2023-ban gyártani is kezdhetik
Mesterséges intelligencia - A Tesla Bot előállt, 2023-ban gyártani is kezdhetik
 
Az alapító a BusinessInsider-nek nyilatkozva a legfontosabb fejlesztésként említette az Optimust. Dolgozó droidként indul, de megvan benne a lehetőség, hogy egy napon az agyi funkciók is letölthetők legyenek rá, amennyiben a technológia elérhetővé válik.
 
„Az Optimus egy általános célú, afféle munkásdroid. Kezdetben olyan munkákban venne részt, amelyek ismétlődnek, unalmasak vagy veszélyesek. Alapvetően, amelyekben az emberek kevésbé szívesen vesznek részt” – magyarázta Musk.
 
Hozzátette: „A jövőben pedig letölthetjük rá azokat a dolgokat, amelyekről úgy gondoljuk, egyediek bennünk. Persze, ha már nem vagyunk a testünkben, az mindenképpen különbség – viszont ha emlékeink, személyiségünk megőrzéséről van szó, azt hiszem, ezt meg lehetne tenni.”
 
A Tesla vezetője arról is beszélt, hogy agyunkat már eddig is nagymértékben felerősítettük a számítógépekkel.
 
Elon Musk egyébként a BusinessInsider-nem kifejtette, semmi olyat nem akar, ami potenciálisan káros lehet az emberiségre nézve. Ám a humanoid robotok már valóságosak – elég a Boston Dynamics robotjaira gondolni, melyek évről-évre jobbá válnak. Olvasd el: Elképesztő - Így táncolnak a Boston Dynamics robotjai
 
A mesterséges intelligencia fejlődési üteme rendkívül gyors – szögezte le Elon Musk.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.