2022. 03. 22. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Algoritmusokkal alkotta meg különleges autóját az építész

Mesterséges intelligencia - Algoritmusokkal alkotta meg különleges autóját az építész

Algoritmusok segítségével készítette el HV-001-es autóját Ayoub Ahmad 3D építész. A futurisztikus kocsi egyértelműen a jövő járműje.

Meglepő járművet alkotott Ayoub Ahmad 3D-s építész: algoritmusok segítségével készítette el HV-001 elnevezésű autóját. A kreatív gondolkodású szakember innovatív tervek kidolgozására törekszik.
 
Új projektje nem csupán egy futurisztikus autó, egyenesen a jövő autója. A technológia, a kreativitás és a különféle technikák rohamos fejlődésével a kocsi dizájnja könnyen lehet a holnap valósága, különösen, ha algoritmusokat használnak majd a megjelenés kialakítására.
 
„A HV-001 nemcsak egy jó megjelenésű sportautó. Ez egy hibrid szuperautó, egy eredeti dizájn, amely megfelel a forradalmian új, 3D nyomtatási autógyártási folyamatoknak. Úgynevezett ikerturbós, v8-as motorral rendelkezik, kombinálva az első tengelyen két villanymotorral, amelyeket szuperkondenzátorok támogatnak a hatékonyság javítása és a magas teljesítmény fenntartása érdekében” – magyarázta Ayoub Ahmad. Olvasd el: 360 fokban forgatható autóval rukkolt elő az Apple
 
Algoritmusok segítségével készítette el HV-001 autóját egy 3D építész - Fotó: Instagram/Ayoub Ahmad
Algoritmusok segítségével készítette el HV-001 autóját egy 3D építész - Fotó: Instagram/Ayoub Ahmad
 
Az építész a parametrikus vagy generatív tervezés technikáját alkalmazta a jármű kialakításakor - olyan feltárási folyamatot, amely a tervezők vagy mérnökök számára megengedi, hogy tervezési inputjaikat betáplálják a generatív tervezőszoftverbe.
 
Olyan paramétereket is megadnak, mint a teljesítmény- vagy térkövetelmények, az anyagok, a gyártási módszerek és a költségkorlátozások. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Égbe emelkedett a futurisztikus repülő autó
 
A szoftver ezt követően generál minden lehetséges tervezési megoldást, s minden eredményt tesztel, hogy kiderüljön, mi működik és mi nem.
 
Ahmad tervezése ezt a folyamatot tükrözi - egyike azon számos megoldásnak, amelyet a szoftver kínált fel számára.
 
Jelenleg a futurisztikus HV-001 autó csupán koncepció. Profiljában Ahmad megjegyzi, hogy „bármilyen jót is építünk, végülis az épít bennünket.”
 
Arra utalhat: a mód, amellyel feltárjuk a lehetőségeket és teszteljük a határokat, hozzájárulnak termékeink és alkotásaink fejlesztéséhez. A HV-001 modern felfogásával tanúskodik arról, hogy a 3D-t és az algoritmusokat használó tervek komolyan fejlődnek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.