2020. 09. 17. - 10:15

Mesterséges intelligencia – Alkalmazás segíti a locsolást és a gazdálkodást

Mesterséges intelligencia – Alkalmazás segíti a locsolást és a gazdálkodást

Nagymértékben könnyíti a gazdák életét: hozzáférést biztosít a mezőgazdasági adatokhoz és a vízgazdálkodási eszközökhöz egy vadonatúj applikáció.

Lényegesen könnyíti a gazdák mindennapjait egy új alkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy akár távolról is hozzáférjenek a gazdaság adataihoz és a locsolórendszerekhez.
 
Az applikációt az Ellingson vállalat fejlesztette ki, mely a nyilvános és a tulajdonban lévő mezőgazdasági adatokat egyetlen platformon egyesíti – így a termelők, a földgazdálkodók, az agronómusok és a vízelvezető vállalkozók okostelefonjaikon, táblagépeiken vagy az interneten keresztül is hozzáférhetnek. Olvasd el: Önálló farmokat kezdeményez Amerika
 
Az alkalmazás használható az Ellingson szivattyúinak és egyéb szenzor- adatainak vezérlésére és elérésére is.
 
A gazdaság minél jobb működését szolgálja az új lehetőség
A gazdaság minél jobb működését szolgálja az új lehetőség
 
Az új platform kezdetnek olyan két szolgáltatást tartalmaz majd, melyből a gazdáknak előnyük származhat: a Farm Adat és a Farm Monitor. A lehetőségek elérhetők előfizetésként és csomagban is.
 
Lényege, hogy az Ellingson App Farm Data szolgáltatása hozzáférést nyújt olyan adatokhoz, tulajdonjogokhoz és térképekhez, melyeket a termelőknek, agronómusoknak, földgazdálkodóknak és vízelvezető vállalkozóknak csak különféle szolgáltatásokból sikerülne összegyűjteni.
 
Mindez segít, hogy a felhasználók adatközpontú döntéseket hozhassanak, anélkül, hogy nagyobb mennyiségű időt kellene elpazarolniuk több információ begyűjtéséhez. Olvasd el: Önállóan szed bármit - egyre többet ér a mesterséges intelligencia robot
 
A Farm Monitor szolgáltatás valós időben nyújt betekintést és ad irányítási lehetőséget az Ellingson szivattyúk és érzékelők felett egy adott területen (mezőn) belül.
 
Az opciók között szerepel a szivattyú távoli ellenőrzése és vezérlése, illetve az érzékelők kritikus riasztásai egyenesen a mobil eszközre, a vízszint figyelése és az adatok elemzése. A pumpafigyelő alkalmazás elérhető a Google Play és az Apple alkalmazásboltokban is.
 
A termelők a szolgáltatásokat kiválóan fel tudják használni hozamuk javításához, azzal, hogy stratégiai megközelítést alkalmaznak a területeiken, például a térképet összevetik a vízszint adatokkal, s így megállapítható, hogy a vízelvezetés elegendő-e.
 
Mindez elősegíti azoknak a területeknek a rangsorolását, amelyeknél szükség lehet a vízgazdálkodási rendszer fejlesztésére, lehetővé téve a termelők számára, hogy intelligens és megalapozott beruházásokat valósítsanak meg.
 
Az Ellingson azt tervezi, hogy továbbra is szolgáltatási- és egyéb lehetőségeket ad az alkalmazáshoz.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.