2020. 09. 16. - 10:00

Mesterséges intelligencia - Teljesen önálló farmokat kezdeményez Amerika

Mesterséges intelligencia - Teljesen önálló farmokat kezdeményez Amerika

A jövő autonóm gazdaságának prototípusát kívánja kifejleszteni az AIFARMS Intézet az Egyesült Államokban – természetesen mesterséges intelligencia alkalmazásával.

Nagy lépést tesz Amerika nemcsak a mesterséges intelligencia (MI), hanem a mezőgazdaságfejlesztés terén is.
 
A jövő önálló gazdaságának prototípusát fejlesztené ki az újnak számító AIRFARMS Intézet - a Nemzeti Mesterséges Intelligencia Kutatóintézetek programja 20 millió dollárt ítélt meg az Illinois állambeli, Urbana-Champaign (UIUC) területén levő Digitális Mezőgazdasági Központnak, mely az új intézetet létrehozta.
 
Az AIRFARMS a „mesterséges intelligencia a jövőbeli mezőgazdasági rugalmasságért, menedzsmentért és fenntarthatóságért” (Artificial Intelligence for Future Agricultural Resilience, Management, and Sustainability) rövidítése. Olvasd el: Önállóan szed bármit - egyre többet ér a mesterséges intelligencia-robot
 
Készül a jövő önálló gazdaságának prototípusa
Készül a jövő önálló gazdaságának prototípusa
 
A program a National Science Foundation (NSF) és az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma Nemzeti Élelmezési és Mezőgazdasági Intézetének együttműködése. Olvasd el: Okos mezőgazdasági robotokkal rukkolnak elő a dánok
 
AIFARMS - az MI innovatív felhasználásának feltárása
 
Az AIFARMS Intézet a mesterséges intelligencia-célokat, valamint az MI innovatív felhasználási módjait tárná fel a mezőgazdaság fontos kihívásainak kezelésére.
 
Az AIRFARMS-nál a tudósok, a PhD-hallgatók, doktorandusz kutatók, szakterületen dolgozó szakemberek és különféle ipari partnerek foglalkoznak majd olyan mezőgazdasági kihívásokkal, mint a munkaerő korlátai, az állatok és a talaj egészsége és jóléte, a növények környezeti ellenálló képessége.
 
A jövő önálló farmjai
 
Az AIFARMS segít kifejleszteni a „jövő farmjának” prototípusát - előrevetítve egy világot, melyben az alacsony költségű, mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerek lehetővé teszik a tenyésztőknek és gazdálkodóknak, hogy jelentős javulást produkálhassanak a terméshozamban és a jövedelmezőség terén. Mindezt minimális vagy akár pozitív környezeti hatások segítségével.
 
Az új intézet a mély kutatási szakértelmet erős oktatási és ismeretterjesztő programokkal párosítja a digitális mezőgazdaság terén.
 
A cél, hogy mesterséges intelligenciával is felszerelkezett, sokoldalú munkaerőt kapjon, emellett elérje a vidéki, valamint más, kevésbé kiszolgált lakosságot, s globális elszámolóközpontot hozzon létre és elősegítse a közösség egészére kiterjedő együttműködést, a mesterséges intelligencia által vezérelt agrárkutatás terén.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.