2021. 06. 14. - 09:30

Mesterséges intelligencia - Arcfelismerő rendszer követi a tolvajokat Siófokon

Mesterséges intelligencia - Arcfelismerő rendszer követi a tolvajokat Siófokon

Egyelőre egész Magyarországon egyedülállónak számító, mesterséges intelligencia-alapú arcfelismerő rendszerrel szerelték fel az ország egyik legnépszerűbb üdülővárosát.

A tolvajok, bűnözők kiszűrése érdekében immár hazánkban is megjelent közterületen a mesterséges intelligenciával működtetett arcfelismerő rendszer.
 
Az egyedi kamerák Siófok forgalmas sétányán és leglátogatottabb pontjain látják el feladatukat – írta meg az infostart.hu.
 
A város polgármestere, dr. Lengyel Róbert elmondta, hogy Magyarországon egyedülálló rendszer alapjait fektették le a 39 mesterséges intelligencia-kamerával működő megoldással. Olvasd el: Mesterséges intelligencia gátolná, hogy ne ütközzenek a gyalogosokkal a rolleresek
 
Mesterséges intelligencia-alapú megfigyelő kamerák kerülnek Siófokra is
Mesterséges intelligencia-alapú megfigyelő kamerák kerülnek Siófokra is
 
Az újdonság mintaprojektnek számít, melyet a tender megnyert Dahua cég hozott létre, így kiemelten támogatják is a rendszer megvalósítását – tudatta közösségi oldalán a városatya.
 
Siófokon kétségtelenül a leglátogatottabb hely a Petőfi sétány, valamint a város nagy strandja. Egymást érik a vendéglátóhelyek, nem ritkán óriási a tömeg. Olvasd el: Bűnöző lesz valakiből? Elárulja a mesterséges intelligencia
 
Mint azt dr. Lengyel Róbert elmondta, már az elmúlt esztendőkben sok energiát fektettek abba, hogy javítsanak a közbiztonságon, s ebben szép eredményeket is elértek: a rendőrségi adatok szerint 90 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a 8-10 évvel korábbi állapotokhoz képest.
 
Mivel a mesterséges intelligencia segítségével a rögzített arcokat mindig újra azonosítja a kamerás rendszer, legyen szó bármilyen jogsértésről – akár csak egy verekedésről is -, vagyis, a tetteseket ezek után nem lesz nehéz kézre keríteni – tudatta az infostart.hu.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.