2023. 01. 09. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Átveszi első ügyét a robotügyvéd

Mesterséges intelligencia - Átveszi első ügyét a robotügyvéd

Történelmet írhat egy robot, amely képes az ügyvédi feladatok ellátására: a mesterséges intelligenciával működő gép hamarosan átveszi első ügyét.

A robotjogász 2023 februárjában elkezd foglalkozi első ügyével, s tanácsot fog adni a vádlottnak a bíróságon. Felbukkanása bizonnyal történelmet ír majd, hiszen lényegében a mesterséges intelligencia javasol megoldást az illetőnek. Olvasd el: Feltalált valamit és szabadalmi jogot kapott a mesterséges intelligencia
 
Ez a világ első robotügyvédje, amelyet a vádlott okostelefonján keresztül működtetnek: végighallgatja az esetet, hogy instrukciókat adjon kliensének, hogyan reagáljon a vitás kérdésekkel kapcsolatban. ember_robot_01
 
A bíróság helyét, ahol a robotügyvéd megjelenik majd, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ahogyan a vádakat és a vádlott nevét sem. 
 
Annyi azonban bizonyos, hogy a technológia a DoNotPay cégtől származik, s eredetileg azért hozták létre, hogy fellebbezzenek a parkolási jegyek ellen az Egyesült Királyságban - mielőtt kiterjesztették volna azokat az Egyesült Államokra. Olvasd el: Videók alapján jósolná meg az ember viselkedését a mesterséges intelligencia
 
A robot megalkotója Joshua Browder, aki meg van győződve arról, hogy a technológia egy napon felváltja a valódi jogászokat.
 
„Itt minden a nyelvről szól, az ügyvédek pedig több száz vagy több ezer dollárt kérnek óránként – mondta el Browder.
 
Hozzátette: továbbra is sok ügyvéd lesz, akik az Emberi Jogok Európai Bíróságán vitatkoznak, de számos kollégájuk túl sok pénzt kér dokumentumok másolásáért és beillesztéséért. „Azt hiszem, őket le kellene cserélni és le is fogják” – jegyezte meg a robot létrehozója.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.