2022. 03. 15. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Az alkalmazkodó robot az új kategória

Mesterséges intelligencia - Az alkalmazkodó robot az új kategória

Előrukkolt az „adaptív robotok” teljesen új operációs rendszerével az egyik kiemelkedő, robotikus és mesterséges intelligencia megoldások előállítójaként ismert vállalat.

A robotikus és mesterséges intelligencia megoldásokat fejlesztő Flexiv bemutatta az „adaptív robotok” teljesen új operációs rendszerét, amely a Flexiv Elements nevet kapta.
 
Az adaptív robotok egy új kategória, de igen hasonló a kollaboratív robotokhoz – a vállalat hosszú ideje ezekre összpontosít.
 
A Rizon modellt például „az első alkalmazkodó robotként” jellemzik, utalva arra, hogy teljesítményét képes megőrizni a környezet jelentős változásai közepette is – ilyen például a lebegő alap, a vibráció és az emberi beavatkozás.
 
Az „úttörő új funkciókkal” az integrátorokat látják el, amelyek leegyszerűsítik az összetett robotműveleteket. A Flexiv szerint az Elements minden eddiginél egyszerűbbé teszi a testreszabott programok fejlesztését, amelyek növelik a hatékonyságot és a termelékenységet. Olvasd el: Mesterséges intelligencia, 3D nyomtatás és lézergravírozás - Mindez egy kis robotban
 
Bemutatkozott az „adaptív robotok” teljesen új operációs rendszere - Fotó: flexiv.com
Bemutatkozott az „adaptív robotok” teljesen új operációs rendszere - Fotó: flexiv.com
 
A felhasználók az intuitív grafikus felületnek köszönhetően könnyedén programozhatják adaptív robotjukat drag and drop funkciómodulokkal, az ideális munkafolyamat céljából.
 
Az Elements képes finom erőszabályozást és mesterséges intelligenciát magukba foglaló alkalmazásokat létrehozni, s számos meglévő, testreszabható, előre elkészített tervvel teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy gyorsabban dolgozzanak és többet érjenek el. Olvasd el: Megjött a robot csiszoló
 
Az adaptív robottal zökkenőmentesen működő Elements megoldja a robot pozíciójának, mozgásának, erejének és helyzetének valós idejű megfigyelését és vezérlését is. A világos és tömör információkkal még azok is képesek a teljes ellenőrzésre, akik újoncnak számítanak a robotprogramozás területén.
 
„Robotos ökoszisztémánk szerves része a Flexiv Elements operációs rendszer, mely az integrátorok nélkülözhetetlen eszköze lesz – mondta Shuyun Chung, a Flexiv társalapítója és vezető robotika-tudósa. - 2019 óta dolgozunk az Elements rendszer fejlesztésén és optimalizálásán. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt most a világ rendelkezésére bocsáthatjuk.”
 
A vezető tudós hozzátette: továbbra is fejlesztik szoftvermegoldásaikat, hogy a felhasználók maximalizálni tudják a robotjaikban rejlő lehetőségeket.
 
 
Fotó: flexiv.com
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.