2021. 05. 30. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Díjat kapott az Oz önjáró robot

Mesterséges intelligencia - Díjat kapott az Oz önjáró robot

Komoly elismerést söpört be az Oz névre keresztelt autotóm robot – elsősorban felhasználó-központúsága és munkájának értéke miatt.

A Naïo Technologies Oz nevű önjáró robotja kapta 2021-ben a német innovációs díjak kiemelkedő Arany Elismerését. Ezen a rendezvényen olyan termékeket és megoldásokat díjaznak, amelyek különböznek az előzőektől, leginkább abban, mennyire felhasználó-barátak és milyen komoly hozzáadott értékkel bírnak.
 
A zsűri az ipar, a tudomány, a pénzügy, valamint intézményi területen dolgozó szakértők független, interdiszciplináris köréből áll. Több szempont alapján értékelik a pályamunkákat: ezek az innováció szintje, a felhasználói előnyök és a hatékonyság. Olvasd el: Gyorsan végez a cukorrépa-gyomokkal a robotkapa
 
Komoly elismerést kapott a mesterségesen intelligens Oz mezőgazdasági robot
Komoly elismerést kapott a mesterségesen intelligens Oz mezőgazdasági robot
 
Az innovációs stratégiának emellett figyelembe kell vennie a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóságot, valamint az energia- és erőforrás-felhasználást.
 
A CE tanúsítvánnyal elátott Oz mezőgazdasági robot 100 százalékban elektromos meghajtású. Olyan, mindennapos feladatokban segíti a gazdálkodókat, mint a gyomlálás, szállítás, vetés, kapálás. Pontos, megbízható, ezért már több mint 150 gazda, kertész és más, speciális növény-termesztő használja szerte a világon – emelte ki a Naïo Technologies. Olvasd el: Lézerrel irtja a gyomot egy új robot
 
Az Oz mesterségesen intelligens robot új, 2020-as, RTK GPS-en alapuló irányítási rendszerének köszönhetően a gazdálkodók igen precíz műveleteket tudnak vele végrehajtani, például mechanikus gyomlálást végezhetnek a vetéstől 2–5 centiméterre, elkerülve a gyomirtó szerek használatát és csökkentve a talaj tömörödését.
 
 
A Naïo Technologies szerint az új RTK verzió tevékenységek széles körét teszi lehetővé: ilyen a talajművelés, boronálás, kapálás, barázda készítés, vetés, ültetés, gyomlálás, barázdálás vagy éppen a szállítás.
 
A francia vállalat robotjai egyébként mára számos országban működnek – térnyerése különösen gyorsan növekszik a német piacon.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.