2020. 11. 08. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Távoli, automata töltő készül a robotoknak

Mesterséges intelligencia - Távoli, automata töltő készül a robotoknak

Önálló, szállítható töltőállomást hoz létre egy együttműködés a robotok számára. Az első prototípust 2020 decemberében mutatják be.

Autonóm, távoli, szállítható töltőállomást hoz létre két cég együttműködésben – a Naïo Technologies és a Varta a robotok számára készíti a technikai újdonságot, melynek első prototípusát a FIRA 2020 kiállításon mutatják majd be decemberben. Az eseményt online tartják.
 
Az együttműködés célja, hogy a távoli töltőállomások alkalmazása lehetővé váljon – ezek esetében nincs szükség elektromos hozzáférésre. A Naïo és Varta szerint a vezeték nélküli szolár vagy regeneratív megoldások révén ez lehetséges lesz, ráadásul a felhasználó interakcióját is csökkenti a működés során. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - A távérzékelés előrejelzi a rizs nitrogénigényét
 
Ebbe a robotba integrálják a Varta akkumulátorokat
Ebbe a robotba integrálják a Varta akkumulátorokat
 
A robot automatikusan eljut a töltőállomáshoz
 
Amikor a robot akkumulátora lemerül, az elképzelés szerint az önállóan el tud jutni a töltőállomásra és feltölti magát. A két vállalat a farmerek számára nyújt lehetőséget arra, hogy robotjaikat akár 24 órában használhassák, anélkül, hogy aggódni kéne lemerülésük miatt. Ez különösen jelentős előny a mezőgazdasági szezonban.
 
A koncepció megvalósításának két bizonyítékát indították a megoldások megvalósíthatóságának tesztelésére: az első a Varta akkumulátorait integrálja az Oz-ba, amely az első kertészek számára készített Naïo-robot. A Naïo Technologies szerint az Oz robotot jelenleg több mint 120 gazdálkodó használja. Céljuk, hogy önállósága 30 százalékkal növekedjen. Olvasd el: Érkezik az önjáró vontató
 
A koncepció második bizonyítéka egy napelemes töltőállomás létrehozása, amely közvetlenül a mezőkön használható. A Naïo és a Varta úgy véli, a terepi töltőállomások a világon elsőként jelennek majd meg a mezőgazdasági robotika számára.
 
Hatékonyság- és teljesítménynövelés
 
A Varta szerint egyre nő a mezőgazdasági robotok piaca. Mint azt Steve Saunders, a cég key account managere elmondta, szakértelmük és tapasztalataik agrobotokban történő ötvözése azt jelenti, hogy a Naïo Technologies piacvezetőként összpontosíthat alapvető erőre: a robotika és a gazdálkodás kombinációjának teljes sikerére.
 
A Varta segítségével valóra válik a robotok hatékonyabb működése, ugyanis energiagazdálkodási megoldásuk gyorsabbá, rugalmasabbá és könnyebbé teszi a töltést, míg a fejlett akkumulátortechnológia nagyobb teljesítményt tesz lehetővé.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.