2022. 05. 09. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Dűlőrobotot tesztelnek Szlovéniában

Mesterséges intelligencia - Dűlőrobotot tesztelnek Szlovéniában

Két esztendőn át tesztel majd egy dűlőrobotot észak-keleti szomszédunk: a gépezet a szőlőskertekben és gyümölcsösökben jelent nagy segítséget Szlovéniában.

Beveti a szőlő- és gyümölcsöskertekben a Slopehelper elnevezésű dűlőrobotot a Szlovén Mezőgazdasági Intézet Kísérleti Gyümölcsöskertje.
 
Kétéves tesztet hajtanak végre a PeK Automotive által kifejlesztett géppel. A Slopehelper teljesen önálló és elektromos mezőgazdasági robot, mely lefedi a szőlő- és gyümölcsöskertek teljes éves működési ciklusát.
 
Ez azt jelenti, hogy többfunkciós robotot biztosít a termesztőknek, melyet bármilyen tevékenységhez használhatnak a szőlő- és gyümölcsöskertekben. Olvasd el: Egész évben dolgozik a szőlőültetvényen ez a robot
 
Mesterséges intelligencia - A dűlőrobot többfunkciós gépet biztosít a termesztőknek
Mesterséges intelligencia - A dűlőrobot többfunkciós gépet biztosít a termesztőknek
 
A munkák sora a permetezéstől és a műtrágyázástól a vágásig, talajtakarásig, nagynyomású vágásig, lombtalanításig és betakarításig terjed.
 
A lánctalpas robot 2,6 méter hosszú, 1,6 méter széles és 1.600 kilogrammos. Elbír azonban akár 2000 kilós terhet és képes elhúzni 2 ezer kilót. Olvasd el: Árgus szemmel figyel az új robot a szőlőültetvényen
 
Mint ilyen, szállíthat tartályokat és konténereket a betakarított termékekhez, embereket fuvarozhat az ellenőrzésre, válogatásra, valamint gépeket és eszközöket is vihet.
 
A Szlovén Mezőgazdasági Intézet egyesítette erőit a dűlőrobotot fejlesztő PeK Automotive-val. Közösen hajtják végre a kétéves tesztet a Szlovéniai Mezőgazdasági Intézet Kísérleti Gyümölcsösében.
 
A kísérlet során a hagyományos módon végzett munka eredményeit hasonlítják össze a Slopehelper robotéval.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.