2022. 05. 18. - 08:55

Mesterséges intelligencia - Ebben a magyar boltban már nincs személyzet

Mesterséges intelligencia - Ebben a magyar boltban már nincs személyzet

Mesterséges intelligencia dolgozik a konténerüzletben – megnyílt az új személyzet nélküli bolt Magyarországon, melyben csak a kamerarendszer követi a vásárlókat.

Éjjel-nappal működik, személyzet nélkül – megnyílt Budaörsön az első mesterséges intelligencia használatával üzemelő bolt. Az automatizált konténerüzletben sem kiszolgálók, sem pénztárosok nincsenek, a kamerarendszer ellenben figyeli a betérőket – tudatta az MTI.
 
A mesterséges intelligenciát alkalmazó bolt a kamerákkal követi nyomon a vásárlást, képes beazonosítani a termékeket, melyeket levesznek a polcokról. Ezeket a rendszer beteszi a virtuális kosárba, majd távozáskor az összeget automatikusan leemeli a bankkártyáról – mondta el Kende Gábor, a Kende Gastro cég alapítója.
 
Természetesen a bankkártya adatokat szükséges elmenteni a bolthoz tartozó applikációban, hogy ez megvalósuljon. 
 
Mesterséges intelligencia - Ebben a magyar boltban már nincs személyzet
Mesterséges intelligencia - Ebben a magyar boltban már nincs személyzet
 
Mivel személyzetmentes, az üzlet állandóan üzemel.
 
Nem ez az első ilyen bolt Magyarországon: Budapesten már megnyílt 2021 végén egy bisztró, amely ugyanezt a technológiát használja. Olvasd el: Jól teljesít hazánk első pénztármentes bisztrója
 
A technológia kifejlesztője az Amazon, mely 2018-ban alkotta meg a rendszert – napjainkra több startup cég foglalkozik a kiépítésükkel. Kende Gábor elárulta, hogy cégük a Cloudpick és az AiFi rendszert használja, a hazai családi vállalkozás itthon kizárólagos joggal rendelkezik európai forgalmazóként – tudatta az MTI. Olvasd el: Arccal lehet fizetni az Amazon boltjában Londonban
 
 
Egy kb. 20 négyzetméteres, mesterséges intelligencia-alapú üzlet üzembe helyezése kulcsrakészen nagyjából 20-40 millió forint. Nagyobb bolt kialakításánál az összeg ennek duplája is lehet. A fejlesztő természetesen részletes szakmai tanácsadást ad azoknak a cégeknek, akik erre vállalkoznak.
 
 
Fotó: Instagram/takeiteasy_finomat_frissen
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.