2024. 02. 21. - 10:00

Mesterséges intelligencia - Élethű videókat gyárt szövegből az OpenAI új videógenerátora

Mesterséges intelligencia - Élethű videókat gyárt szövegből az OpenAI új videógenerátora

A jól ismert ChatGPT-t létrehozó vállalat most új, szövegalapú videógenerátorral állt elő, amely jó eséllyel forradalmasíthatja a videókészítést.

Bemutatta vadonatúj, szövegalapú videógenerátorát Sora néven az OpenAI cég.
 
Az első tapasztalatok alapján komoly lépést tett előre a vállalat, ezzel a mesterséges intelligenciával ugyanis az eddiginél jóval valósághűbb videók készíthetők.
 
A modell még tesztelés alatt áll
 
A Sorát egyelőre csak néhány tesztelő próbálhatja ki, de ha széleskörben elérhetővé válik, a filmiparban óriási áttörést jelenthet – sajnos, egyúttal nagyobb teret adhat a deepfake videóknak is. Olvasd el: Érkezik a GPT-4 felturbózva
 
Fiktív jelenet - Élethű videókat gyárt szövegből az OpenAI új videógenerátora
Fiktív jelenet - Élethű videókat gyárt szövegből az OpenAI új videógenerátora
 
Az OpenAI X-bejegyzésében az új MI videógenerátor kapcsán megjegyezte: a modell érti a felhasználó kéréseit, de emellett azt is, hogy a valós, fizikai világban miként működnek a dolgok. Szöveges utasításokból készít fiktív jeleneteket és szimulálja a mozgó fizikai világot. Olvasd el: Főiskolai hallgatóhoz hasonlóan okosodhat a GPT-3
 
Bonyolult jeleneteket is generál
 
A Sora egészen komplikált jeleneteket is képes generálni, több szereplő részvételével, részletes háttérrel, mozgásokkal. Mélyen érti a nyelvi és fizikai világot.
 
Ugyanakkor összetettebb fizikai szimulációk esetán még előfordulnak nála pontatlanságok. Nem mindig stimmelnek részletek a térben, de egyes eseménysorozatok sem, ahogyan múlik az idő.
 
A cég több intézkedést is tervez, mielőtt termékeibe beintegrálná a Sora videógenerátort. Ehhez sok tesztelésre van szükség.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.