2022. 12. 28. - 09:40

Mesterséges intelligencia – Élre tör a kínai Baidu a robottaxi-szolgáltatás terén

Mesterséges intelligencia – Élre tör a kínai Baidu a robottaxi-szolgáltatás terén

A világ legnagyobb területének létrehozását tűzte ki célul a kínai Baidu, ahol teljesen vezető nélküli gépkocsik közlekednek.

Komoly célt tűzött ki a Baidu, melyet gyakran a Google kínai megfelelőjeként említenek. A robusztus internetes alappal rendelkező mesterséges intelligencia-cég megkezdte kereskedelmi forgalomba hozott, teljesen vezető nélküli robottaxi-szolgáltatása jelentős bővítését a kínai Wuhan városában.
 
Az új lépés megháromszorozná jelenlegi működési területét, növelve a szolgálatban lévő robottaxik számát, sőt, az üzemidőt a kulcsfontosságú esti órákra is kiterjesztenék.
 
Mindez jelentős mérföldkő a Baidu ambiciózus autonómizációs terve terén, hiszen a vállalat további 200, teljesen vezető nélküli robottaxit tervez üzembe helyezni Kína-szerte 2023-ban. Célja „a világ legnagyobb, teljesen vezető nélküli utazási szolgáltatási területének” lefedése az esztendő végére. Olvasd el: Indulhat az önvezető taxi - a Baidu kapta az első engedélyt Kínában
 
Mesterséges intelligencia – Élre tör a kínai Baidu a robottaxi-szolgáltatás terén
Mesterséges intelligencia – Élre tör a kínai Baidu a robottaxi-szolgáltatás terén
 
A legutóbbi bővítéssel a Baidu Apollo Go autonóm fuvarszolgálati platformja immár 130 négyzetkilométernyi területet lát el Wuhanban és 1 millió lakost szolgál ki.
 
A bővítés kiterjeszti a Baidu robottaxi-szolgáltatás lefedettségét Junshan újvárosától a wuhani gazdasági fejlesztési zóna harmadik és ötödik köréig.
 
Ezzel egyidejűleg a működési időt Junshan újvárosában reggel 7-től 23 óráig meghosszabbították, hogy jobban megfeleljenek a lakosság utazási igényeinek az esti órákban.
 
A Baidu jelenleg az első és egyetlen szállító Kínában, amely kereskedelmi forgalomba hozott, teljesen vezető nélküli robottaxi szolgáltatást kínál esténként.
 
Az Apollo Go az elmúlt hónapok során lenyűgöző növekedést produkált Wuhanban: 2022 májusában kezdte meg működését a településen. Három hónappal később ez lett az első város Kínában, amely kereskedelmi szolgáltatást nyújt az autonóm vezetés terén, miután az Apollo Go augusztusban frissítette szolgáltatásait. Olvasd el: Indulhat az Apollo Go robottaxi-hálózata Kínában
 
Érdemes tudni, hogy az autóipari innováció egyik vezető központja Wuhan Közép-Kínában. Élen járt az autonóm vezetést támogató szabályok kidolgozásában.
 
Jelenleg Wuhan több mint 400 kilométernyi úttal rendelkezik, amelyek teljes mértékben lehetővé teszik az intelligens hálózatok működését ezzel a város Kína élvonalába tartozik.
 
Wuhan mellett egyébként az Apollo Go jelenleg Pekingben, Sencsenben és Chongqingben nyújt kereskedelmi forgalomba hozott autonóm fuvarozási szolgáltatásokat.
 
Azaz, a vállalat már most több kínai városban üzemeltet robottaxikat.
 
Az sem mellékes, hogy 2022 harmadik negyedévének végére az Apollo Go összesített rendelésállománya meghaladta az 1,4 milliót - ezzel a Baidu a világ legnagyobb robottaxi-szolgáltatója.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.