2022. 08. 27. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Indulhat a Baidu robottaxi-hálózata Kínában

Mesterséges intelligencia - Indulhat a Baidu robottaxi-hálózata Kínában

A Google kínai megfelelője megkapta az első engedélyeket, hogy teljesen vezető nélküli robottaxi szolgáltatásokat kínáljon a nyílt utakon a keleti országban.

Megszerezte első engedélyét a kereskedelmi jellegű, vezető nélküli fuvarozási szolgáltatásokra a kínai Baidu vállalat. Az óriáscég mostantól kínálhat robottaxi szolgáltatásokat az embereknek a nyílt utakon.
 
Az Apollo Go - a Baidu autonóm fuvarszolgálata - felhatalmazást kapott az ilyen utazások viteldíjainak beszedésére is – ugyancsak teljesen sofőrmentesen – Kína két legnagyobb megavárosában, Csungkingban és Vuhanban.
 
Az autonóm járművek terjeszkedésének növekvő hatósági jóváhagyása és az engedélyek jól mutatják a szabályozó hatóságok komoly elismerését, valamint a Baidu autonóm vezetési technológiájába vetett bizalmat is.
 
Mindez kulcsfontosságú fordulópont a mobilitás jövője szempontjából Kínában - a sofőr nélküli utazási szolgáltatások esetleges kiterjesztéséhez vezet, fizető felhasználók számára, szerte az országban. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Utakra kerül Kínában az önjáró robotaxi
 
Mesterséges intelligencia - Indulhat a Baidu robottaxi-hálózata Kínában
Mesterséges intelligencia - Indulhat a Baidu robottaxi-hálózata Kínában
 
„Óriási minőségi változás ez. A teljesen vezető nélküli autók immár nyílt utakon biztosítanak utazásokat a fizető ügyfeleknek, vagyis, végre elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amelyre az iparág annyira várt. Meggyőződésünk, hogy az engedélyek kulcsfontosságú mérföldkövet jelentenek azon az úton, amely afelé vezet, hogy az ipar végre bevezetheti a teljesen autonóm vezetési szolgáltatásokat, méghozzá széles körben” – mondta Wei Dong, a Baidu's Intelligent Driving Group alelnöke és biztonsági műveleti igazgatója. Olvasd el: Már vannak robot taxik Kínában
 
Az engedélyek megszerzéséhez a Baidu robottaxija több tesztelési és engedélyezési lépésen is átesett, kezdve azzal, hogy a teszteléskor a vezetőülésben biztonsági kezelő is ült, addig, hogy a kezelő már csak az utasülésben ülve tesztelt -, míg végül megkapta a jogot, hogy sofőr vagy kezelő nélkül működjön.
 
Az engedélyeket a vuhani és a csungkingi Yongchuan kerületi kormányhivatalok adták ki Baidunak. Az elmúlt években mindkét város úttörő szerepet játszott az intelligens közlekedés új megközelítéseiben – kezdve az infrastruktúra fejlesztésétől az autonóm járművekre vonatkozó új szabályozások frissítéséig.
 
Az engedélyek megszerzését követően a Baidu elindítja a teljesen vezető nélküli robottaxi szolgáltatásokat a kijelölt területeken: Vuhanban 9 és 17 óra között, Csungkingben pedig 9:30 és 16:30 között, városonként öt Apollo 5. generációs robottaxissal.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.