2023. 02. 23. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Érkezik a forradalmi robotmarkoló

Mesterséges intelligencia - Érkezik a forradalmi robotmarkoló

Forradalmian új robotmarkolóval áll elő az általános célú robotikai megoldásokat fejlesztő Flexiv vállalat. A megfogó gyakorlatilag bármilyen tárgyat képes felemelni.

Nagy lépést tett előre az általános célú robotikai megoldások fejlesztőjeként ismert Flexiv vállalat: forradalmian új robotmarkolóval készül a piacra.
 
Az ipari minőségű erőszabályozás és a lábpárnán alapuló ragasztóanyag miatt a Grav megfogó gyakorlatilag bármilyen tárgyat képes felemelni, ami illeszkedik a markába.
 
A robotfogók következő generációjának képviselőjeként impaktív és összefüggő megfogási technikákat alkalmaz a maximális kezelési rugalmasság érdekében. Emiatt a furcsa alakú vagy egyenetlen felületű tárgyak felemelése sem okoz számára gondot.
 
„Egy ideje már dolgozunk a Grav megfogón, ugyanis olyat szerettünk volna, amely ugyanazt az ipari szintű erőszabályozást használja, mint a Rizon adaptív robotcsalád. Sikeresen megvalósítottuk az erőszabályozást, sőt, a gecko anyagnak köszönhetően a megfogó képes kezelni a hagyományosan nehéz tárgyakat, például gömböket is” – mondta el Ryan Coulson, a Flexiv vezető mechatronikai mérnöke. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Az alkalmazkodó robot az új kategória
 
Mesterséges intelligencia - Érkezik a forradalmi robotmarkoló
Mesterséges intelligencia - Érkezik a forradalmi robotmarkoló
 
A karvégi szerszámcserék gyakoriságának csökkentésére tervezett új megfogót eredetileg csak arra tervezték, hogy működjön a Flexiv Rizon adaptív robotjaival.
 
A tesztelés azonban, melyet a hagyományos kobotokat is üzemeltető ügyfelekkel végeztek, egyértelművé tette, hogy a Grav iránt a Flexiv meglévő ügyfélkörén túl is van kereslet.
 
Mivel a Flexiv összes adaptív robotja univerzális karvégi foglalattal rendelkezik, csak minimális módosításokra volt szükség ahhoz, hogy az új megfogót kompatibilissé tegyék egy szabványos együttműködő robottal. Olvasd el: Megjött a raklap-rakodó robot
 
A Grav kezelési rugalmasságával ipari szintű erőszabályozás párosul, amely lehetővé teszi a megfogó számára, hogy érzékelje az ellenállási erőt a gramm alatti régióban.
 
A többféle alkalmazáshoz ideális új megfogó mikroelemek beillesztésére, kényes tárgyak átvitelére, vagy akár gépi alkalmazásokra is alkalmas.
 
A Grav megfogó a tervek szerint 2023 második negyedévétől lenne elérhető.
 
 
Fotó: flexiv.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.